Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövőben be van tervezve Rántott vagy Paprikás lisztbe forgatott hekk, burgonyasalátával, egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal, meg ilyesmi...
MUSTÁROS-FOKHAGYMÁS
TARJA,
RUSZTIKUS TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
6 ek. mustár
6 ger. fokhagyma
frissen
őrölt bors
étolaj
1 kg
burgonya
1 cs.
csemegehagyma
2 db
paradicsom
bors, só
A mustárt, zúzott
fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverjük.
A sertéstarját
felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk, majd alaposan bekenegetjük, betapicskoljuk
a fokhagymás-musttárral, és egy tálba pakolva, olajba fojtva, legalább egy
(akár 2-3) éjszakán át pácoljuk; ha több napig pácoljuk, naponta egyszer forgassuk
át, és ügyeljünk arra, hogy mindig lepje el az olaj, illetve a szeletek közé is
kerüljön.
A bepácolódott
tarjaszeleteket serpenyőben, -grillserpenyőben- szépen megsütjük, megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk,
kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Közben a
csemegehagymát és a paradicsomot is feldaraboljuk.
Egy serpenyőben, forró zsiradékon kissé megpirítjuk a burgonyakockákat, közé szórjuk a hagymát és a paradicsomot, sózzuk borsozzuk, aztán lazán egy fakanállal vagy villával, finoman megtörjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése