TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 24., szerda

Tarja és pác avagy A kívánós

Mostanában ölég gyakran megkívánok ilyen egyszerűbb, hétköznapibb ételeket.
Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövőben be van tervezve Rántott vagy Paprikás lisztbe forgatott hekk, burgonyasalátával, egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal, meg ilyesmi...


MUSTÁROS-FOKHAGYMÁS TARJA,
   RUSZTIKUS TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
6 ek. mustár
6 ger. fokhagyma
frissen őrölt bors
étolaj
1 kg burgonya
1 cs. csemegehagyma
2 db paradicsom
bors, só
A mustárt, zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverjük.
A sertéstarját felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk, majd alaposan bekenegetjük, betapicskoljuk a fokhagymás-musttárral, és egy tálba pakolva, olajba fojtva, legalább egy (akár 2-3) éjszakán át pácoljuk; ha több napig pácoljuk, naponta egyszer forgassuk át, és ügyeljünk arra, hogy mindig lepje el az olaj, illetve a szeletek közé is kerüljön.
A bepácolódott tarjaszeleteket serpenyőben, -grillserpenyőben- szépen megsütjük, megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Közben a csemegehagymát és a paradicsomot is feldaraboljuk.
Egy serpenyőben, forró zsiradékon kissé megpirítjuk a burgonyakockákat, közé szórjuk a hagymát és a paradicsomot, sózzuk borsozzuk, aztán lazán egy fakanállal vagy villával, finoman megtörjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése