Mindig is irigykedve néztem a főzős műsorokban, a leveseket.
A leveseket amikből semmit sem sajnáltak ki, gusztusosak voltak, még akkor is a jó magyar poén szerint, inkább ilyen "mindentebele" jellegűnek tűntek.
Tegnap én is hasonló készítettem, bár túl sok mindent nem tettem bele, de azokból sokat 😉
...és hogy, milyen lett?
Gyönyörű, tartalmas, finom.
...és hogy, milyen lett?
Gyönyörű, tartalmas, finom.
TEJSZÍNES
ZÖLDSÉGLEVES, KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
15 dkg
zsenge zöldborsó (fagyos)
15 dkg
sárgarépa
3 szál
szárzeller
1 fej
vöröshagyma
10 dkg húsos
szalonna
2 dl tejszín
szerecsendió
kakukkfű
só
3-5 dkg
apró levestészta
A szalonnát
felkockázzuk és egy kevéske zsiradékon elkezdjük pirítani, félúton hozzáadjuk a
szintén kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük.
Közben a
sárgarépát és a szárzellert feldaraboljuk, és ezeket is az alaphoz adjuk,
megsózzuk, még néhány percig kevergetve, pirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük,
felöntjük kb.1 liter vízzel kis lángon szépen felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a
fagyos borsót, majd, amikor már ezzel is egyszer felforrt, beleszórjuk a
tésztát, és puhára, készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése