TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 9., kedd

Zöldség és sűrű avagy Már nem irigykedem

Mindig is irigykedve néztem a főzős műsorokban, a leveseket. 
A leveseket amikből semmit sem sajnáltak ki, gusztusosak voltak, még akkor is a jó magyar poén szerint, inkább ilyen "mindentebele" jellegűnek tűntek.
Tegnap én is hasonló készítettem, bár túl sok mindent nem tettem bele, de azokból sokat  😉
...és hogy, milyen lett?
Gyönyörű, tartalmas, finom.














TEJSZÍNES ZÖLDSÉGLEVES, KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
15 dkg zsenge zöldborsó (fagyos)
15 dkg sárgarépa
3 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
2 dl tejszín
szerecsendió
kakukkfű
3-5 dkg apró levestészta
A szalonnát felkockázzuk és egy kevéske zsiradékon elkezdjük pirítani, félúton hozzáadjuk a szintén kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük.
Közben a sárgarépát és a szárzellert feldaraboljuk, és ezeket is az alaphoz adjuk, megsózzuk, még néhány percig kevergetve, pirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük kb.1 liter vízzel kis lángon szépen felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a fagyos borsót, majd, amikor már ezzel is egyszer felforrt, beleszórjuk a tésztát, és puhára, készre főzzük.
A főzés utolsó 2-3 percében, szerecsendióval tesszük izgalmassá, és hozzáöntjük a tejszínt is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése