Mostanában, bizonyos, nem részletezendő okokból kifolyólag, ritkán eszek, klasszikus, hétköznapi, szokványos étkeket.
Amikor pedig megkívánok egy-egy ilyen dolgot, akkor nekiállok elkészíteni és közben rájövök, hogy hoppá... ebbe is tettem egy icipici kunkort 😁
RIZSES HÚS
ahogy én készítem
Hozzávalók:
50 dkg
sertéslapocka
30 dkg
paprika
20 dkg
paradicsom
1 szál
sárgarépa (kb.15 dkg)
1 nagy fej
vöröshagyma
3 ger.
fokhagyma
25 dkg rizs
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
só
A
vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A lapockát
kisebb (1 cm) kockákra vágjuk, a sárgarépát szintén felkockázzuk, majd a
hagymához adjuk őrket.
Amikor a hús
elvesztette nyers színét, megsózzuk, köménnyel, majoránnával, fűszerpaprikával
ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján főzzük, 35-40 percig, illetve ahogy
a hús puhul.
Közben a
paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.
Amikor a hús
elérte a kívánt puhaságot (harapható, de még nincs teljesen megfőve), a levét,
szaftját elforraljuk annyira, hogy éppen csak ellepje a húst, aztán beleszórjuk
a rizst a paprikát és a paradicsomot, felöntjük, a rizs mennyiségének
nagyjából kétszerese vízzel, megkeverjük, és innen tovább úgy készítjük, főzzük
tovább, mintha párolt rizst készítenénk.
Tálalás
előtt egy villa segítségével fellazítjuk, összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése