Egyszerű, zöldséges, szaftos, finom...
...azért a kolbász ott van, mint szuper titkos ízesítő 😉
TÖLTÖTT PADLIZSÁN,
KOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db
padlizsán (45-50 dkg)
1 szál
sütnivaló kolbász
3 db tojás
1 p. tejföl
(175g)
5 dkg
reszelt sajt
1 cs. petrezselyem
zöldje
só
olívaolaj
A tojásokból
2 darabot keményre főzünk, megpucoljuk.
A padlizsánt megmossuk,
hosszában félbevágjuk és a belsejét ügyesen kivájjuk.
(Én ezt úgy
csinálom, hogy egy éles késsel körbe vágom a szélénél, egy kis „peremet”
hagyva; a közepét, bekockázom, majd egy kanál segítségével kivájom, vigyázva
arra, hogy a héját ne sértsem meg.)
A kivájt
részt feldaraboljuk.
A sünivaló
kolbászról lehúzzuk a héját, és egy serpenyőben, picike olívaolajon addig
sütjük amíg elveszti nyers színét, közben a fakanállal ügyesen szét nyomkodjuk
(darált hús állagúra); majd hozzáadjuk a padlizsándarabokat, óvatosan megsózzuk! így együtt kb. 10
percig kevergetve sütjük, pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről. (A padlizsán issza az olajat; eleinte úgy érezhetjük, hogy még kell egy kis olaj, de inkább ne adjunk hozzá, mert a kolbászhúsból is fog még kisülni! Ha túl soknak találnánk az alatta levő zsiradékot , hintsük meg egy csapott evőkanál liszttel és keverjük el. )
A tejfölt
kikeverjük a maradék 1 db nyers tojással, és kb. 4 evőkanálnyit hozzákeverünk a kissé
lehűlt padlizsános-húshoz, illetve a bő adag aprított petrezselymet is keverjünk bele.
A sütőt 200
fokra előmelegítjük.
A félbevágott, kikapart padlizsánokat, egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, finoman meglocsoljuk olívaolajjal.
A töltelék
felét elosztjuk a padlizsánokba, majd belehelyezzük a tojásokat félbevágva és befedjük,
a töltelékkel maradékával.
Ezután rákenjük
a tejföl maradékát is, megszórjuk a reszelt sajttal és 30-35 perc alatt szépen
megsütjük.
(Én a szebb
pirulás érdekében megszoktam hinteni egy kis zsemlemorzsával, de csak annyival,
mintha jól megsóznám.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése