Na de mi, az a #HasTag?
Drágájim, a kedd este abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a szombathelyi Agora Savaria - Művelődési és Sportház felkérésére, egy közösségi főzőcskézés keretein belül, én voltam a húdenagyonNagy-főokos-előadó-dirigens-ámulatbaejtő-akárki... pedig ott sem akartam mást, mint ötleteket adni, arra, hogy ugyanazokból a könnyen hozzáférhető, mindenki számára elérhető hozzávalókból, egy kis fantáziával, több féle étket is el tudunk készíteni.
...és nem kell hozzá más mint csak az, hogy pl.máshogy, más méretűre daraboljuk az alapanyagokat, az adott éltehez igazítva, picit változtatunk a mennyiségek megoszlásán, lecserélünk egy fűszert, vagy egészen más fűszerezéssel készítjük el, és mi történik akkor ha nem pirítunk, csak finoman párolunk, főzünk valamit (akár az aprított hagymát is), de köret ügyes variálásával is tudunk változtatni egy étel hangulatán... meg ilyesmi... egyébként már évekkel ezelőtt már készüktek nálam ilyen dolgok, amit csirkemellre, sonkára és borsóra hangoltam.
No de, akkor gyorsan ide is linkelem őket, mert keddi napon is ezek készültek, de lehet hogy egy kicsit máshogy 😉
https://orultenjoetelek.blogspot.com/2015/02/zoldborso-gepsonka-es-csirkemell-azaz.html
https://orultenjoetelek.blogspot.com/2015/02/zoldborso-gepsonka-es-csirkemell-azaz.html
https://orultenjoetelek.blogspot.com/2015/03/zoldborso-gepsonka-es-csirkemell-azaz_5.html
...sőt biztos hogy máshogy, mert nem tiltja meg semmi a változtatást, a pillanat varázsában, abból amit épp otthon találunk. Hisz' a főzés, egy könnyű és szabad dolog!!!
Higgyétek el, sokkal könnyebb, mint ezt a bugyikék sz@rt kitörölnöm a szöveg alól😁
Talán már említettem a jelszavainkat:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY
Ja! ennek a pompás kis rendezvénysorozat neve a #Has Tag, ami szerénységem Őrültségeivel kezdődött el.
...sőt biztos hogy máshogy, mert nem tiltja meg semmi a változtatást, a pillanat varázsában, abból amit épp otthon találunk. Hisz' a főzés, egy könnyű és szabad dolog!!!
Higgyétek el, sokkal könnyebb, mint ezt a bugyikék sz@rt kitörölnöm a szöveg alól😁
Talán már említettem a jelszavainkat:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY
Ja! ennek a pompás kis rendezvénysorozat neve a #Has Tag, ami szerénységem Őrültségeivel kezdődött el.
CSIRKECSÍKOK #HasTag MÓDRA
Tárkonyos
csirkecsíkok, zöldborsóval
és
sonkás-fokhagymás rizzsel
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
15-20 dkg zsenge
zöldborsó (fagyos)
½ fej
vöröshagyma
2-3 ek.
mustár
2 dl tejszín
10 dkg sonka
(gépsonka)
2 ger.
fokhagyma
bors, só
4 adag rizs (20-25 dkg)
4 adag rizs (20-25 dkg)
A hagyományos
módon párolt rizst készítünk.
A vöröshagymát
szép, finomra aprítjuk.
A
csirkemellet felcsíkozzuk, és egy kevéske zsiradékon fehéredésig sütjük; aztán
hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk,
borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, puhára pároljuk.
-Ugyi azt már tudjuk, hogy szárított fűszereket a főzés közben, míg a frisseket a főzés végén is ölég az ételhez adni.-
Amikor a borsó
megpuhult, hozzákeverjük a mustárt és a tejszínt.
Közepes
lángon összefőzzük, összeforraljuk; aki sok szafttal szereti az ilyesmi
ételeket, az hagyjon rajta több „levet”, és a tejszínből, egy kis liszttel készült
habarással sűrítse be.
A sonkát vékony
csíkokra vágjuk, aztán egy kevés (épp csak a szükséges) zsiradékon, pillanatok
alatt átpirítjuk, majd a tűzről lehúzva, de még melegében, zúzott vagy aprított
fokhagymát adunk hozzá.
Amikor a
rizs alatt lekapcsoljuk a tüzet, akkor gyorsan a tetejére borítjuk a fokhagymás
sonkát és vissza tesszük rá a fedőt, tálalás előtt villával fellazítva, jól összeforgatjuk.
Csak azért mert hátha nem vettétek észre:
Ez a recept lényegében a belinkeltek között is megtalálható; igaz a borsó és a sonka helyet cserélt... ezt azzal helyettesítettük, amaz meg kimaradt belőle...
Jó főzőcskézést mindenkinek 😉
Csak azért mert hátha nem vettétek észre:
Ez a recept lényegében a belinkeltek között is megtalálható; igaz a borsó és a sonka helyet cserélt... ezt azzal helyettesítettük, amaz meg kimaradt belőle...
Jó főzőcskézést mindenkinek 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése