HAGYMÁS SERTÉSSZELET
SZAFTOSAN
A
NAGYI TARHONYÁJÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
2 ek. mustár
2 ek. liszt
fűszerpaprika
majoránna
kömény
lestyán
bors, só
+Tarhonya, hagyma,
szalonna, sárgarépa, petrezselyemgyökér., kömény, só
A tarhonyát
azzal a kis kunkorral készítjük el, hogy a tarhonyával együtt, apróra kockákra vágott
szalonnát és vöröshagymát is pirítunk, illetve amikor felengedjük vízzel,
szintén pici kockára darabolt zöldségeket is adunk hozzá, 4 főre számolva ez
kb. 20-25 deka tarhonya, 10-10 deka szalonna és zöldségek és egy fél fej hagyma;
de ezek képlékeny mennyiség.
A sertéskarajt
felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk; és egy nagyobb serpenyőben szépen megsütjük
őket; tálalásig fóliával letakarva félretesszük.
A hagymákat
félkarikára vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
A hús sütésénél
visszamaradt zsiradékon, félig megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, megszórjuk 2 ek. liszttel, elkeverjük, meghintjük fűszerpaprikával, aztán felöntjük bő fél liter
vízzel, hozzáadjuk a mustárt, köménnyel, majoránnával és lestyánnal ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Egy forrás
után visszahelyezzük bele a hússzeleteket és percek alatt sűrűre főzzük,
pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése