A tökfőzeléket sokan azért nem szeretik, mert a kapor, az olyan jajj 😝.... duma.
De megoldottam ezt is.
Valószínűleg itt meg az az 1 db babér, a mustár, vagy a paprika, vagy a paradicsom, vagy a....
Mindegy, a többieknek ŐrültenJóÉtvágyat kívánok!
PETREZSELYMES TÖKFŐZELÉK,
SZALONNÁS SERTÉSROLÁDDAL
Hozzávalók:
80 dkg tisztított főzőtök (egészben kb. 1,3 kg)
1 fej vöröshagyma
20 dkg paprika
15 dkg paradicsom
2 ger. fokhagyma
2 ek mustár
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 db babérlevél
petrezselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
só
A rolád:
50 dkg sertéskaraj
bacon
mustár
petrezselyemzöld
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát felkockázzuk és a hagymához adjuk, együtt pirítjuk.
A paradicsomot szintén felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk és hozzá keverjük a hagymás-paprikás alaphoz, megsózzuk, köménnyel, babérral és a mustárral ízesítjük, majd meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, és egyből felöntjük vízzel.
Ezt az alapot addig főzzük, amíg a tököt centis kockákra vágjuk (10 perc).
A tökkockákat belekeverjük az alapba, és annyi vízzel felöntve amíg épp ellepi, roppanós, puhára főzzük 👈 erre, azért figyeljünk oda mert ennek a főzeléknek, kimondottan nem áll jól, ha a tököt szét főzzük!
Közben a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük.
Befejező műveletként, bőséges mennyiségben aprított petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
A rolád:
A sertéskarajt felszeleteljük, kikloppfoljuk vékonyan megkenjük mustárral, megborsozzuk, finoman sózzuk, és aprított petrezselyemzölddel megszórjuk. Ügyesen feltekercseljük és bacon-ba göngyölve, sütőben vagy serpenyőben, fóliával vagy fedővel letakarva, szépen megsütjük, egy picike vizet önthetünk alá, hagy legyen egy kis szaftja. (15 20 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése