TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 29., kedd

Tök és tök és tök avagy Ahogy kapom, adom

No comment.
Kertem nincs, tököm van.
Kapom, szeretem.
Ahogy kapom, adom.
Jó étvágyat!













ZSENGE TÖKÖS, RAKOTTAS
Hozzávalók:
1 kg zsenge gyalult tök (egészben - kb. 1,80)
50 dkg darált sertéscomb v. lapocka
10 dkg bacon
1 fej  vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
20 dkg rizs
2 ek. fehérborecet
2 p. tejföl (1/175g)
4 db főtt tojás
fűszerpaprika
majoránna
kömény
bors, só
zsír, zsemlemorzsa
A gyalult tököt 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál borecettel alaposan összekeverjük, és félretesszük pihenni.
Közben, a bacon-t és a vöröshagymát felaprítjuk, amikből fűszerpaprikával, majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, "pörköltalapot" készítünk, és a darált húst puhára pároljuk benne, úgy hogy minimális szaftja maradjon, illetve az utolsó 2-3 percnél zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ezen idő alatt, párolt rizst készítünk.
A kész rizst és a darált húsos "pörköltet", 2 evőkanál tejföllel összekeverjük.
Egy 32 cm tepsit kizsírozunk és zsemlemorzsával kihintünk.
A tököt alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve legyen.
A tök felét a tepsi alján ügyesen elosztjuk, és ráborítjuk a húsos-rizses részt.
Aztán rákarikázzuk a főtt tojásokat, és a tök maradék felével beborítjuk, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel, amit egy kicsi sóval, borssal és köménnyel kikavarunk.
Előmelegített sütőben 200 fok (légkeverés) 40-45 perc alatt szépen megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése