TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 31., csütörtök

Paradicsom és cukkini avagy Élvezd krémesen

Gondolom, azt ma már mindenki tudja, hogy a paradicsom az egyik legegészségesebb zöldségeink közé tartozik. 
Temérdek ásványi anyagot tartalmaz. 
Ölég szépen megtalálható benne a magnézium, a kálium, a kalcium, a foszfor, és vas, ezért nem árt, ha ügyesen beépül a mindennapi étrendünkbe.
Elsősorban, kálium tartalma (és a többi is) nagy segítséget nyújt a vértisztításban.
Vitamintartalma sem elhanyagolható. 
A számos benne található vitamin közül kiemelkedik a C-vitamin, és szorosan mögötte a A-, B1-2-, és az E-vitamin. 
Nem mellesleg víztartalma, megakadályozza a vér besűrűsödését.
Gondolom, azt nem sokan tudjátok, hogy én még krémlevesnek nem próbáltam, illetve , de, tegnap, és egy hihetetlen kellemes levest kaptam. 

















PARADICSOM KRÉMLEVES,
   BLANSÍROZOTT CUKKINIVEL
Hozzávalók:
1 kg paradicsom (lehet több is)
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
10-15 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1 szál szárzeller
1 ek. kristálycukor
1 db saláta cukkini
liszt
majoránna
bora, só
olívaolaj
A vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon üvegesre sütjük.
A paradicsomot, a sárgarépát, a zellert, és a fokhagymát szintén feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával, és a cukorral ízesítjük, aztán 5-10 percig, kevergetve pirítjuk, fonnyasztjuk, illetve amíg jól meglevesedik. Ezután felöntjük jó 1 liter vízzel és minél puhábbra főzzük, aztán leturmixoljuk és tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, kis lángon kiforraljuk.
Közben a cukkinit kis kockákra vágjuk, és forrásban levő sós, vízben 3-5 percig! főzzük, majd egyből, jeges vízben lehűtjük, erre azért van szükség, hogy a cukkini, a saját hőjétől se főljön tovább, és így kellemes roppanós maradjon!
Tálaláskor a levesünkbe szórjuk a cukkini kockákat és még fincsi, roppanós levesgyönggyel is kiegészítjük, szerencsés esetben aprított zeller zöldet hintünk rá 😉 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése