Tegnap orvosnál voltam, és jó megvizsgált...
1. A jó hír, hogy a doktornő egy elbűvölő, bájos, kedves emberke volt.
2. A jó hír, hogy a kórház útvesztőjében keringve, teljes véletlenül, (mert van olyan) eddigi életem leges-leg GYÖNYÖRŰBB kék szemétől (természetesen, szintén hölgy) kértem útbaigazítást.
3. A jó hír, hogy hazafelé egy üzletben, csodálatos, friss, zsenge, édesköményre bukkantam.
4. A jó hír, hogy volt itthon egy kis zöld jalapeno chili-m, igaz szárított formában.
ÉDESKÖMÉNNYEL PÁROLT CSIRKEFALATOK,
MAGOS-FŰSZERES BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 db édeskömény (60-70 dkg)
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl tejszín
4 adag basmati rizs
1-2 ek kanál szezámmag
kakukkfű
só
és egy kis csípős, ami nálam szárított zöld jalalpeno volt
A szezámmagot szárazom megpirítjuk, és már a főzés során, a basmati rizshez adjuk, amit még kakukkfűvel is ízesítünk.
Közben, a csirkemellet kisebb, falatnyi darabokra vágjuk és egy nagy serpenyőben fehéredésig sütjük. A édesköményt felszeleteljük, és a koktélparadicsomokkal együtt a csirkéhez adjuk, megsózzuk, és odafigyelve! közben meg-megkevergetve, összepároljuk, kicsit bátrabban lepirítjuk, az elején "pár csepp" vizet adhatunk hozzá.
Amikor már kellően, ínyünkre puhult az édeskömény, (egy kis csípőssel ízesítjük) felöntjük a tejszínnel és szépen kiforraljuk.
A finom, ízes basmati rizs közepében tálaljuk.
Csak 1 okosság: A csirkét, illetve az édesköményt azért ajánlatos bátrabban lepirítani (nem égetni!) mert ezzel a művelettel, máshogy elő nem csalogatható ízeket kapunk. DE! mint az fent is jeleztem, odafigyelve! nehogy elkanyarodjunk a rossz irányba 😉
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl tejszín
4 adag basmati rizs
1-2 ek kanál szezámmag
kakukkfű
só
és egy kis csípős, ami nálam szárított zöld jalalpeno volt
A szezámmagot szárazom megpirítjuk, és már a főzés során, a basmati rizshez adjuk, amit még kakukkfűvel is ízesítünk.
Közben, a csirkemellet kisebb, falatnyi darabokra vágjuk és egy nagy serpenyőben fehéredésig sütjük. A édesköményt felszeleteljük, és a koktélparadicsomokkal együtt a csirkéhez adjuk, megsózzuk, és odafigyelve! közben meg-megkevergetve, összepároljuk, kicsit bátrabban lepirítjuk, az elején "pár csepp" vizet adhatunk hozzá.
Amikor már kellően, ínyünkre puhult az édeskömény, (egy kis csípőssel ízesítjük) felöntjük a tejszínnel és szépen kiforraljuk.
A finom, ízes basmati rizs közepében tálaljuk.
Csak 1 okosság: A csirkét, illetve az édesköményt azért ajánlatos bátrabban lepirítani (nem égetni!) mert ezzel a művelettel, máshogy elő nem csalogatható ízeket kapunk. DE! mint az fent is jeleztem, odafigyelve! nehogy elkanyarodjunk a rossz irányba 😉
... akkor most indulhatok, egy másik orvoshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése