TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 30., szerda

Csirke és édeskömény avagy Jó hírek

Tegnap orvosnál voltam, és jó megvizsgált...
1. A jó hír, hogy a doktornő egy elbűvölő, bájos, kedves emberke volt.
2. A jó hír, hogy a kórház útvesztőjében keringve, teljes véletlenül, (mert van olyan) eddigi életem leges-leg GYÖNYÖRŰBB kék szemétől (természetesen, szintén hölgy) kértem útbaigazítást. 
3. A jó hír, hogy hazafelé egy üzletben, csodálatos, friss, zsenge, édesköményre bukkantam.
4. A jó hír, hogy volt itthon egy kis zöld jalapeno chili-m, igaz szárított formában.
5. A jó hír, hogy mindjárt befejezem, és jön a recept.

















ÉDESKÖMÉNNYEL PÁROLT CSIRKEFALATOK, 
    MAGOS-FŰSZERES BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 db édeskömény (60-70 dkg)
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl tejszín
4 adag basmati rizs
1-2 ek kanál szezámmag
kakukkfű

és egy kis csípős, ami nálam szárított zöld jalalpeno volt 
A szezámmagot szárazom megpirítjuk, és már a főzés során, a basmati rizshez adjuk, amit még kakukkfűvel is ízesítünk. 
Közben, a csirkemellet kisebb, falatnyi darabokra vágjuk és egy nagy serpenyőben fehéredésig sütjük. A édesköményt felszeleteljük, és a koktélparadicsomokkal együtt a csirkéhez adjuk, megsózzuk, és odafigyelve! közben meg-megkevergetve, összepároljuk, kicsit bátrabban lepirítjuk, az elején "pár csepp" vizet adhatunk hozzá.
Amikor már kellően, ínyünkre puhult az édeskömény, (egy kis csípőssel ízesítjük) felöntjük a tejszínnel és szépen kiforraljuk.
A finom, ízes basmati rizs közepében tálaljuk.
Csak 1 okosság: A csirkét, illetve az édesköményt azért ajánlatos bátrabban lepirítani (nem égetni!)  mert ezzel a művelettel, máshogy elő nem csalogatható ízeket kapunk. DE! mint az fent is jeleztem, odafigyelve! nehogy elkanyarodjunk a rossz irányba 😉















... akkor most indulhatok, egy másik orvoshoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése