Pedig hótt egyszerű az egész, ami csak azt bizonyítja, hogy nem kell a sok cécó 😁
ÍZLETES HAGYMAKRÉMLEVES,
SZALONNÁVAL ÉS LEVESGYÖNGGYEL
Hozzávalók:
80 dkg vöröshagyma
3-44 ger. fokhagyma
1 ek. mustár (+ahogy kívánjuk)
rozmaring
majoránna
őrölt kömény
bors, só
1 p. tejföl és liszt, a sűrítéshez
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk őket és sós, borssal, rozmaringgal, egy kis majoránnával és köménnyel ízesített vízben nagyon puhára főzzük.
Aztán hozzáadjuk a mustárt, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd tejfölös habarással besűrítjük.
Levesgyönggyel és apróra vágott, pirított szalonnával tálaljuk.
Ennyi.
(Ha valaki "túl markánsnak, túl durvának" érezné a fűszeres hagymást ízt, egy csipet cukorral és egy kis tejszínnel finomíthat rajta. Tehát itt is igaz J.P. mondása, miszerint -
"A recept a térkép, de mi döntjük el, hogy melyik úton megyünk.")
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése