TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 7., kedd

Süllő és csicsóka avagy Van amiből kevés is elég

Van egy isteni adománya a világnak, amivel könnyen, könnyebben tudunk varázsolás közeli állapotban kerülni.
Ez a szalonna. 
Az az ici-pici kis szalonna, ami annyira, finom ízt tud adni az ételnek, hogy azt le sem lehet írni, és pont ezért, ezt meg sem próbálom 😁
És ráadásul még egészséges is lehet, Na, ide katt. >>> vitalzone.hu <<< 
A csicsókáról meg aztán..., Róla meg itt  >>> naturegift.eoldal <<<
...és mi van a Süllővel? No, azt majd legközelébb.















SZALONNÁVAL TŰZDELT SÜLLŐ,
 PARADICSOMOS CSICSÓKÁVAL
Hozzávalók:
4 db süllő
10 dkg kenyérszalonna
80 dkg csicsóka
20 dkg paradicsom 
3 ger. fokhagyma
citrom
bors, só
olívaolaj
A megtisztított süllőket, sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, beirdaljuk, és  picike darab szalonnákat tömködünk bele; majd forró sütőben, 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
A paradicsomot felkockázzuk; csicsókát megpucoljuk, és gerezdekre vágjuk, aztán kis lángon, lassan, egy két kanálnyi olívaolajjal, megsózva, borsozva, puhára pároljuk, pirítjuk, az utolsó 3-5 percben, közé szórjuk a paradicsomot és az apróra kockázott fokhagymát. 
(A párolás első szakaszában, kevéske vizet, esetleg fehérbort lottyinthatunk rá, de semmiképpen ne "főzzük".)
Csak 1 okosság: Azt ugyi tudjuk, hogy a Süllő, 1,30-1,50 kg felett már Fogas 😉  ?!!!  













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése