Az az isteni hajdina, amely sajnos, hiába egészséges, személyes tapasztalataim szerint, nem túl népszerű...😕
Én a magam módján próbálom kiemelni a mélyből, sőt ezt már valahol feladatomnak tekintem.
Ez van.
A hajdináról >>>itt olvashatsz <<< és ezeket érdemes lenne megfontolni!
LASKAGOMBÁS HAJDINAKÁSA,
SAVANKÁSAN, TÖKMAGOLAJJAL
Hozzávalók:
30 dkg hajdina
30 dkg laska gomba
2 fej vöröshagyma (közepes)
10 dkg kolozsvári szalonna
3-4 ek. vörösborecet
babérlevél
csombor
só
tökmagolaj
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk és megpirítjuk, majd megfuttatjuk rajt a hajdinát.
Hozzákeverjük a hagymát, sózzuk, babérlevéllel és csomborral fűszerezzük, felöntjük vízzel, belekeverjük a borecetet és a rizshez hasonlatos módon megfőzzük, megpároljuk.
A víz mennyisége valamivel több is lehet, mint a rizsnél, de mint azt már korábban is írtam közben is adhatunk hozzá, szükség szerint.
Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk.
Végül is, ezt egy amolyan meleg salátaként is értelmezhetjük.
Jó étvágyat, jó egészséget 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése