TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 14., kedd

Eper és túró avagy Napján jött és hirtelen

Bálint napján, általában és a magam módján, apró ötletekkel szoktam segíteni, (elsősorban) az uraknak, akik nem konyhatündérek, de azért egy-két dolgot el tudnak készíteni...
A mostani egyszerű kis pompa is ilyen lesz, nem nagy dolog, de mégis más... + a szeretet 💝😘
Feltételezem, hogy azért a palacsinta sütés az megy... 
...főleg, ha a kedvesedről van szó 😉














VALENTIN PALACSINTA,
   SZERELMETES TÚRÓTÖLTELÉKKEL 
2 főre (talán nem lesztek többen Valentin napon  👫)
Hozzávalók:
4 db palacsinta aminek a tésztájába kakaóport is kevertünk
25 dkg túró
15 dkg friss eper
1-2 ek. tejföl
2 ek.méz
őrölt ánizs (esetleg gyömbér)
Az epret felkockázzuk, majd a túróval, és a tejföllel összekeverjük, mézzel és őrölt ánizzsal ízesítjük, aztán betöltjük vele a palacsintákat. Adhatunk mellé még egy kis mézes tejföl, és díszíthetjük eperrel.           
Figyi! ez is ízlés kérdése, tehát kóstolj; lehet hogy Te több mézzel készíted, illetve az ánizst is fokozatosan adagold. Tejföl! Először a túrót keverd össze a mézzel és az eperrel, aztán egy kanál tejföl, pihentesd 1-2 percig; meglátod mennyire hígul, "folyósodik", szükség szerint adhatsz hozzá még tejfölt.
Melegítés! mert úgyis előre fogod elkészíteni; az üres tésztát külön melegítsd meg, és  akkor, frissen töltsd be; ha előre betöltötted nagyon vigyázz a melegítésnél, mert a túrótöltelék ekkor is megfolyhat!
Hajrá és szeressétek egymást! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése