Kérem szépen az volna itten a tisztelt helyzet, hogy, nem részletezendő dolgok, okok és magyarázatok függvényében, öléggé megritkult a főzelékevő tevékenységem, ami azért isi gond mert lényegében nagyon is szeretem főzelékeket .
Ez nem mehetett tovább ezért...
Mindenképp valami klasszikust szerettem volna készíteni...
...ami így alakult 😉
ZELLERES BURGONYAFŐZELÉK,
BENNE FŐTT KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
25 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
2 pár debreceni
fűszerpaprika
kömény
2 ek. fehérbor ecet (elhagyható, de én nagyon szeretem)
Az elkészítése hagyományosan történik.
A burgonyát és a zellert meghámozzuk; a burgonyát félkarikára, zellert kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük. A tűzről félrehúzva meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, oldjuk a színét, hozzáadjuk a burgonyát és a zellert, sózzuk, egy picike köménnyel ízesítjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük.
A debreceniket gusztusosan bevagdossuk és a főzés utolsó 5-8 percében burgonya közé dobjuk.
Tejfölös habarással besűrítjük, szerencsés esetben a zeller zöldjét felaprítjuk és ezt is belekeverjük a kész főzelékbe.
Ízlés szerint fehérborecettel pikánsabbá varázsolhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése