TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 28., kedd

Juhtúró és szalonna avagy Assztamindenit

Fhúú... assztamindenit, fúj a szél, nagyon fúj, fújj.
Biztos, hogy nem csirkét akarok salátával...
Inkább valami széllel vetekedőt 👊













JUHTÚRÓS SERTÉSROLÁD, 
   HAGYMÁS-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg juhtúró
10-12 sz. bacon
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
lestyán
A sertéskarajt 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk, sózzuk!, a juhtúrót rákenjük, rámorzsoljuk a szeletekre, megszórjuk egy kis lestyánnal, majd szorosan feltekerjük és bacon-ba göngyöljük őket. (A bacon-tól és a juhtúrótól is kap egy bizonyos sós ízt a rolád, tehát csak óvatosan sózzuk, vagy kóstolva a túrót, akár el is maradhat. A túró ugyibár olvadni fog, ezért lehetőség szerint a roládok végeit "zárjuk le" ezt tehetjük a bacon-nal, vagy ügyesen behajtogathatjuk.)
180 fokos sütőben, 15 percig fólia alatt, majd kb. 15 perc alatt, fólia nélkül, szép pirosra, sütjük.
Közben burgonyát centis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát a burgonyához hasonlóan felkockázzuk, majd, hogy a megőrizzük roppanósságát, először  a burgonyát kezdjük el pirítani, és csak pár perc elteltével adjuk hozzá  hagymát, a végén sózzuk. 
Csemegeuborka vagy jóféle házi savanyúság passzol hozzá.  

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése