Fhúú... assztamindenit, fúj a szél, nagyon fúj, fújj.
Biztos, hogy nem csirkét akarok salátával...
Inkább valami széllel vetekedőt 👊
JUHTÚRÓS SERTÉSROLÁD,
HAGYMÁS-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg juhtúró
10-12 sz. bacon
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
lestyán
só
A sertéskarajt 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk, sózzuk!, a juhtúrót rákenjük, rámorzsoljuk a szeletekre, megszórjuk egy kis lestyánnal, majd szorosan feltekerjük és bacon-ba göngyöljük őket. (A bacon-tól és a juhtúrótól is kap egy bizonyos sós ízt a rolád, tehát csak óvatosan sózzuk, vagy kóstolva a túrót, akár el is maradhat. A túró ugyibár olvadni fog, ezért lehetőség szerint a roládok végeit "zárjuk le" ezt tehetjük a bacon-nal, vagy ügyesen behajtogathatjuk.)
180 fokos sütőben, 15 percig fólia alatt, majd kb. 15 perc alatt, fólia nélkül, szép pirosra, sütjük.
Közben burgonyát centis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát a burgonyához hasonlóan felkockázzuk, majd, hogy a megőrizzük roppanósságát, először a burgonyát kezdjük el pirítani, és csak pár perc elteltével adjuk hozzá hagymát, a végén sózzuk.
Csemegeuborka vagy jóféle házi savanyúság passzol hozzá.
180 fokos sütőben, 15 percig fólia alatt, majd kb. 15 perc alatt, fólia nélkül, szép pirosra, sütjük.
Közben burgonyát centis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát a burgonyához hasonlóan felkockázzuk, majd, hogy a megőrizzük roppanósságát, először a burgonyát kezdjük el pirítani, és csak pár perc elteltével adjuk hozzá hagymát, a végén sózzuk.
Csemegeuborka vagy jóféle házi savanyúság passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése