TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 3., péntek

Csirke és kolbász avagy Tölteni bármivel

2x2 dolog.
1x1: Ha jól emlékszem, említettem már, hogy a csirkebőre alá szinte bármit be tudunk tölteni.
2x1: ...és már kolbásszal, illetve kolbász karikákkal készítettem is, de így mint most még nem.
2x1: Nem elhanyagolandó a hozzávalók sokasága.
2x2 : ...és isteni fincsi 😉





KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB,
           LASKAGOMBÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 szál sütnivaló kolbász
20 dkg laskagomba
25 dkg rizs
majoránna
A megtisztított csirkecombokat, enyhén besózzuk (a kolbásztól is kap egy kis sós, fűszeres ízt, ez viszont nagyon is eltérő lehet gyártókként).
A kolbászokat héját leszedjük, és a húst (a tölteléket) ügyesen négyfelé osztva, benyomkodjuk a combok bőre alá.
Egy tepsibe kevés zsiradékot, és egy kis vizet teszünk (én általában így készítem), majd 30-35 percig fólia alatt, aztán a fóliát levéve szépen készre sütöm.
A laskagombát eldaraboljuk, natúron lepirítjuk, hozzáadjuk a rizs, sózzuk, majoránnával ízesítjük és a szokásos módon készre pároljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése