Egyszerű és meglepő.
Lényegében hagyományos az elkészítése, csak éppen belekerül az a két dolog, amire talán nem is gondolnál.
Tej - először használom az efféle leveseknél, nem kell sok és mégis egy kellemes, bársonyosan simuló ízt kölcsönöz a szokásos leveseinknek.
Méz - szintén zenész; kiemeli a zöldségek ízét, és egy mással nem pótolható aromát ad, akár egy levesnek is. Nem lesz édes, mert nem kell ebből sem sok, csak az az ici-pici varázs.
Karalábé - mégis csak ez a alap 😁 - sok-sok rostot tartalmaz - lugosító hatása van - pompás C-vitamin forrás - és még vérnyomás szabályozására is képes 😉
Karalábé - mégis csak ez a alap 😁 - sok-sok rostot tartalmaz - lugosító hatása van - pompás C-vitamin forrás - és még vérnyomás szabályozására is képes 😉
KARALÁBÉLEVES CSIBEHÚSSAL,
TEJJEL ÉS MÉZZEL
Hozzávalók:
25-30 dkg csirkemell
25 dkg karalábé
10 dkg sárgarépa
8-10 dkg petrezselyem gyökér
1 dl tej
1 ek. méz (bátraknak akár 2 ek.)
kakukkfű
só
kakukkfű
só
apró tészta
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk.
Egy kevéske olívaolajon fehéredésig fehéredésig pároljuk a húskockákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, kissé lepirítjuk őket, megsózzuk és pirítás utolsó szakaszában, a mézet is hozzákeverjük, kakukkfűvel ízesítjük.
Vízzel felöntve puhára főzzük, az utolsó 2-3 percben hozzáöntjük a tejet, és gyenge lángon összefőzzük.
Apró levestésztával kínáljuk, amit külön, de akár a levesben is kifőzhetünk.
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk.
Egy kevéske olívaolajon fehéredésig fehéredésig pároljuk a húskockákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, kissé lepirítjuk őket, megsózzuk és pirítás utolsó szakaszában, a mézet is hozzákeverjük, kakukkfűvel ízesítjük.
Vízzel felöntve puhára főzzük, az utolsó 2-3 percben hozzáöntjük a tejet, és gyenge lángon összefőzzük.
Apró levestésztával kínáljuk, amit külön, de akár a levesben is kifőzhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése