TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 1., szerda

Egy estém itthon

Üldögéltem, borozgattam (fehéret), néztem kifelé a fejemből, aztán gondosan megkomponálva (mást nem merek mondani), átgondolva, előzetes kutatómunka után, és szigorú tervrajz alapján csak úgy elkészítettem ezt a egyszerű kis vacsit. 














PIKÁNS NYULICA,
    PIRÍTOTT BURGONYÁVAL
       ÉS ROPOGÓS SZALONNÁVAL
egy adag
Hozzávalók:
15 dkg nyulica (rókagomba)
15 dkg burgonya (pont egy szép darab)
5 dkg kolozsvári szalonna
citromlé
petrezselyem zöldje
friss rozmaring
bors, só
A burgonyát héjában megfőzzük, majd pucolás után karikákra vágjuk, és a nagyobb „lapocskákra” szeletelt szalonnával együtt szépen megpirítjuk. 
A nyulicát szükség szerint daraboljuk, és egy kevéske olívaolajon szépen lassan megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk; a durvára vágott friss fűszerekkel meghintjük és pár csepp citromlével megcsepegtetjük.
Tálaláskor a burgonyakarikákra rakjuk a pikáns, fűszeres nyulicát a tetejére pedig a ropogós szalonna szeletkéket.
:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése