Üldögéltem, borozgattam (fehéret), néztem kifelé a fejemből, aztán gondosan megkomponálva (mást nem merek mondani), átgondolva, előzetes kutatómunka után, és szigorú tervrajz alapján csak úgy elkészítettem ezt a egyszerű kis vacsit.
PIKÁNS NYULICA,
PIRÍTOTT BURGONYÁVAL
ÉS ROPOGÓS SZALONNÁVAL
egy adag
Hozzávalók:
15 dkg nyulica (rókagomba)
15 dkg burgonya (pont egy szép darab)
5 dkg kolozsvári szalonna
citromlé
petrezselyem zöldje
friss rozmaring
bors, só
A burgonyát héjában megfőzzük, majd pucolás után karikákra vágjuk, és a nagyobb „lapocskákra” szeletelt szalonnával együtt szépen megpirítjuk.
A nyulicát szükség szerint daraboljuk, és egy kevéske olívaolajon szépen lassan megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk; a durvára vágott friss fűszerekkel meghintjük és pár csepp citromlével megcsepegtetjük.
Tálaláskor a burgonyakarikákra rakjuk a pikáns, fűszeres nyulicát a tetejére pedig a ropogós szalonna szeletkéket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése