SÜTŐTÖKÖS SERTÉSRAGULEVES,
KAPORRAL ÉS SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg sertés apróhús
40dkg tisztított sütőtök
2 db kaliforniai paprika (1 piros, 1 zöld)
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
2 ek. liszt
2 ek.méz
őrölt gyömbér
friss kapor
só
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk és rádobjuk a közben kis kockákra darabolt húst.
A paprikákat is felkockázzuk; amikor a hús elvesztette nyers színét hozzáadjuk, megsózzuk, gyömbérrel ízesítjük. Pár perc múltán, ha már egy kis színt és levet is engedett, 2 evőkanálnyi mézzel pikánssá varázsoljuk, felöntjük vízzel, majd a hús megpuhulásáig pörkölt szerűen főzzük.
Ez idő alatt a tisztított tököt is kockákra vágjuk.
A tejből és a lisztből habarást készítünk.
Amikor a hús meg puhult belekeverjük a tök kockákat, felöntjük 1 liter vízzel, 5-6 percig forralva főzzük (illetve amíg a sütőtök megpuhul), aztán a habarással besűrítjük.
Utóízesítve és egy kis csomó aprított kaporral készre főzzük.
A paprikából egy keveset félrethetünk és végén hozzáadva vagy tálaláskor kínálhatjuk a leveshez és ezzel ropanóasn friss üdeséget kölcsönzünk a levesünknek.
A paprikából egy keveset félrethetünk és végén hozzáadva vagy tálaláskor kínálhatjuk a leveshez és ezzel ropanóasn friss üdeséget kölcsönzünk a levesünknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése