TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 21., kedd

Hát akkor, tököljünk 7.

...mert leves még nem volt.














SÜTŐTÖKÖS SERTÉSRAGULEVES, 
     KAPORRAL ÉS SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg sertés apróhús
40dkg tisztított sütőtök
2 db kaliforniai paprika (1 piros, 1 zöld)
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
2 ek. liszt
2 ek.méz
őrölt gyömbér
friss kapor
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk és rádobjuk a közben kis kockákra darabolt húst.
A paprikákat is felkockázzuk; amikor a hús elvesztette nyers színét hozzáadjuk, megsózzuk, gyömbérrel ízesítjük. Pár perc múltán, ha már egy kis színt és levet is engedett, 2 evőkanálnyi mézzel pikánssá varázsoljuk, felöntjük vízzel, majd a hús megpuhulásáig pörkölt szerűen főzzük.
Ez idő alatt a tisztított tököt is kockákra vágjuk. 
A tejből és a lisztből habarást készítünk.
Amikor a hús meg puhult belekeverjük a tök kockákat, felöntjük 1 liter vízzel, 5-6 percig forralva főzzük (illetve amíg a sütőtök megpuhul), aztán a habarással besűrítjük.
Utóízesítve és egy kis csomó aprított kaporral készre főzzük.
A paprikából egy keveset félrethetünk és végén hozzáadva vagy tálaláskor kínálhatjuk a leveshez és ezzel ropanóasn friss üdeséget kölcsönzünk a levesünknek. 
 

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése