Tehát, ahogy megígértem, jöjjenek a sütőtökös receptek, minden különösebb kommentár nélkül; úgyis csak a szokásos, már-már unalmas dolgaimat tudnám leírni...
...csak úgy összedobtam :) ;)
TÖKÖS CSIRKEMELL BUNDÁZVA,
ALMÁS-ZÖLD BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 adag csirkemell (1 adag - kb.:15dkg)
20 dkg tisztított sütőtök
8-10 dkg sonka (hajszál vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
30 dkg alma
1 tk. kristálycukor
1-2 ek. tökmagolaj
bors, só
ízlés szerint szerecsendió
a panírozáshoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, megfőzzük; a főzés felénél mellé dobjuk az alma félét, lehéjazva, eldarabolva.
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy csapot teás kanál cukorral elkeverjük.
A csirkemelleket ügyesen szétnyitjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonka szeleteket (ez akár el is maradhat, de szerintem nagyon jó ízt ad az ételnek) és elosztjuk rajtuk a lereszelt tököt.
Ügyesen feltekerve, megsózva, a szokásos módon panírozzuk, bő olajban, szép lassan megsütjük.
A jó puhára főtt burgonyát és almát, pépesre törjük, belekeverjük a tökmagolajat (amennyiben túl sűrűnek találnánk egy kis tejjel lazítjuk, majd belekeverjük a maradék almát, amit közben apró kockákra vágtunk.
Hozzávalók:
4 adag csirkemell (1 adag - kb.:15dkg)
20 dkg tisztított sütőtök
8-10 dkg sonka (hajszál vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
30 dkg alma
1 tk. kristálycukor
1-2 ek. tökmagolaj
bors, só
ízlés szerint szerecsendió
a panírozáshoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, megfőzzük; a főzés felénél mellé dobjuk az alma félét, lehéjazva, eldarabolva.
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy csapot teás kanál cukorral elkeverjük.
A csirkemelleket ügyesen szétnyitjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonka szeleteket (ez akár el is maradhat, de szerintem nagyon jó ízt ad az ételnek) és elosztjuk rajtuk a lereszelt tököt.
Ügyesen feltekerve, megsózva, a szokásos módon panírozzuk, bő olajban, szép lassan megsütjük.
A jó puhára főtt burgonyát és almát, pépesre törjük, belekeverjük a tökmagolajat (amennyiben túl sűrűnek találnánk egy kis tejjel lazítjuk, majd belekeverjük a maradék almát, amit közben apró kockákra vágtunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése