TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 3., péntek

Hát akkor, tököljünk 1.

Tehát, ahogy  megígértem, jöjjenek a sütőtökös receptek, minden különösebb kommentár nélkül; úgyis csak a szokásos, már-már unalmas dolgaimat tudnám leírni...
...csak úgy összedobtam :) ;)
Az első a sorban, egy amolyan vasárnapi hús, azaz rántott hús; természetesem sütőtökkel töltve.














TÖKÖS CSIRKEMELL BUNDÁZVA, 
       ALMÁS-ZÖLD BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 adag csirkemell (1 adag - kb.:15dkg)
20 dkg tisztított sütőtök
8-10 dkg sonka (hajszál vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
30 dkg alma 
1 tk. kristálycukor 
1-2 ek. tökmagolaj
bors, só 
ízlés szerint szerecsendió 
a panírozáshoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa  
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, megfőzzük; a főzés felénél mellé dobjuk az alma félét, lehéjazva, eldarabolva.   
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy csapot teás kanál cukorral elkeverjük.  
A csirkemelleket ügyesen szétnyitjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonka szeleteket (ez akár el is maradhat, de szerintem nagyon jó ízt ad az ételnek) és elosztjuk rajtuk a lereszelt tököt.
Ügyesen feltekerve, megsózva, a szokásos módon panírozzuk, bő olajban, szép lassan megsütjük.
A jó puhára főtt burgonyát és almát, pépesre törjük, belekeverjük a tökmagolajat (amennyiben túl sűrűnek találnánk egy kis tejjel lazítjuk, majd belekeverjük a maradék almát, amit közben apró kockákra vágtunk.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése