És megint az egyszerűség varázsát kihasználva készítettem el az ebédemet.
Természetesem sütőtökkel, meg egy kis fokhagymával, mézzel és rozmaringgal.
Ezt végül is felfoghatjuk egy olasz klasszikusnak is, és akkor a parmezán sem hiányozhatott belőle.
SÜTŐTÖKÖS RIZOTTÓ
nem csak őrülteknek
Hozzávalók:
30 dkg rizottó rizs
40 dkg tisztított sütőtök
3+1 ger. fokhagyma
3 ek. méz
5 dkg parmesan vagy gran padano
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A sütőtököt apró kockákra daraboljuk és kb. 10 dkg félreteszünk.
Felforrósított olívaolajon, 1 perc alatt megfuttatjuk a tök kockákat (amíg enyhén megváltozik a színük). Ekkor hozzáadjuk a 3 gerezd aprított fokhagymát és a mézet, pár pillanat múlva, ha már szépen kihabzott a méz, beleborítjuk a rizst és felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, aprított rozmaringgal ízesítjük. 20-25 perc alatt krémesen puhára főzzük, „folyamatosan kevergetve” és mindig csak annyi vízzel felöntögetve, ami épp ellepi. A főzés utolsó 3-4 percében hozzáadjuk a félretett tök kockákat és a maradék 1 gerezd aprított fokhagymát, majd belereszeljük a parmesan felét, a másik felével pedig tálaláskor megszórjuk.
Nem rossz, nem rossz :) Most készültem el az egyik tökösöddel a sok közül, ha előbb láttam volna.... na majd jön ez is :)
VálaszTörlés;)
Törlés