Divatja van az újra gondolt dolgoknak, és ezt a jó, magyar rakott krumpli sem úszhatta meg; gondoljunk csak a idei Gourmet Fesztivál, ahol ezé a pompás ételé volt a főszerep.
SÜTŐTÖKÖS RAKOTT KRUMPLI, HALFILÉVEL
ÉS EGYSZERŰ PÓRÉ SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
50 dkg tisztított sütőtök
60 dkg halfilé (ki mit szeret)
2 dl tejszín
0,5 dl víz
3-4 főtt tojás
őrölt gyömbér
szerecsendió
zsemlemorzsa
bors, só
A megtisztított nyers burgonyát és a sütőtököt kb.:1 centis karikákra (félkarikákra, szeletekre) vágjuk.
A tejszínt, a vízzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és őrölt gyömbérrel ízesítjük.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, az aljára terítjük a burgonyát, rárakjuk a sütőtököt és szép egységesen meglocsoljuk a kikevert tejszínnel. Fólia alatt 25-30 percig gázsütő 5 fokozatán sütjük, pároljuk.
A halfiléket nagyjából 5 centis darabkákra szeleteljük sózzuk, borsozzuk és zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezek után a tepsiről levesszük a fóliát, a tökös-burgonya tetejére karikázzuk a főtt tojásokat és ügyesen befedjük a hal szeletkékkel. A sütőt erősebbre állítjuk és 10-15 perc alatt egybesütjük a egészet.
PÓRÉ SALÁTA:
Hozzávalók:
1 nagy szál póréhagyma
1ek. balzsamecet (almaecet vagy borecet)
1-2 ek. olívaolaj
chili pehely (szabadon választott)
só
A póréhagymát felkarikázzuk, 5-10 percre enyhén lesózunk, majd jól kinyomkodjuk.
Balzsamecettel és olívaolajjal alaposan bekeverjük, ízlés szerint chili pehellyel pikánssá varázsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése