TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 10., péntek

Hát akkor, tököljünk 4.

Divatja van az újra gondolt dolgoknak, és ezt a jó, magyar rakott krumpli sem úszhatta meg; gondoljunk csak a idei Gourmet Fesztivál, ahol ezé a pompás ételé volt a főszerep.
Megkésve bár, de törve nem... én is csatlakozom az előttem főzőkhöz (sütőkhöz) ;) 

 












SÜTŐTÖKÖS RAKOTT KRUMPLI, HALFILÉVEL
          ÉS EGYSZERŰ PÓRÉ SALÁTÁVAL 
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
50 dkg tisztított sütőtök
60 dkg halfilé (ki mit szeret) 
2 dl tejszín
0,5 dl víz
3-4 főtt tojás
őrölt gyömbér
szerecsendió
zsemlemorzsa
bors, só
A megtisztított nyers burgonyát és a sütőtököt kb.:1 centis karikákra (félkarikákra, szeletekre) vágjuk.
A tejszínt, a vízzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és őrölt gyömbérrel ízesítjük.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, az aljára terítjük a burgonyát, rárakjuk a sütőtököt és szép egységesen meglocsoljuk a kikevert tejszínnel. Fólia alatt 25-30 percig gázsütő 5 fokozatán sütjük, pároljuk.
A halfiléket nagyjából 5 centis darabkákra szeleteljük sózzuk, borsozzuk és zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezek után a tepsiről levesszük a fóliát, a tökös-burgonya tetejére karikázzuk a főtt tojásokat és ügyesen befedjük a hal szeletkékkel. A sütőt erősebbre állítjuk és 10-15 perc alatt egybesütjük a egészet.    
PÓRÉ SALÁTA:
Hozzávalók:
1 nagy szál póréhagyma
1ek. balzsamecet (almaecet vagy borecet)
1-2 ek. olívaolaj
chili pehely (szabadon választott)
A póréhagymát felkarikázzuk, 5-10 percre enyhén lesózunk, majd jól kinyomkodjuk.
Balzsamecettel és olívaolajjal alaposan bekeverjük, ízlés szerint chili pehellyel pikánssá varázsoljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése