TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 18., szombat

Hát akkor, tököljünk 6.

Hát akkor tököljünk tovább, úgy ahogy megígértem tegnapelőtt.
Tehát ez egy tegnapi bejegyzés, amit ma teszek közzé.
Remélem csak holnap olvassátok, hogy holnapután tudjatok róla beszélni.
A műfaja legyen ragu, ami tüzes, édes, tökös és természetesen egyszerű ;)
Egy picike husival, meg egy kis krumplival és nagy-nagy szeretettel.















 CSÍPŐS-NARANCSOS SÜTŐTÖKRAGUBAN 
               PÁROLT SERTÉSKARAJ,
 MAGOS-PETREZSELYMES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj (vagy bármi más)
2 db narancs
50 dkg tisztított sütőtök
4 adag burgonya
5 dkg tökmag
chili pehely
petrezselyem zöldje
vaj
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, chili pehellyel meghintjük, majd az egyik narancs kifacsart levébe beletapicskolva egy éjszakán át érleljük.
A hússzeletekről kissé leitatjuk a páclevet, sózzuk, és forró zsiradékon néhány percig mindkét oldalukról elősütjük. 
Közben a sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és rádobjuk az elősütött húsokra; felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, ezután belefacsarjuk a másik narancs levét és a héját vékony csíkokra vágjuk (de csak a sárga részt!!!) sózzuk és chili pehellyel és a narancshéjjal ízesítjük. Fedő nélkül, közepes lángon, addig pároljuk amíg a húsok megpuhulnak, szükség szerint az elpárolgó vizet pótoljuk, de a végén „teljesen” elpároljuk, hogy jó sűrű, ragut kapjunk.
A burgonyát cikkekre vágva megfőzzük és vajas petrezselymes burgonyát készítünk amibe durvára  aprított tökmagot is szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése