Tehát ez egy tegnapi bejegyzés, amit ma teszek közzé.
Remélem csak holnap olvassátok, hogy holnapután tudjatok róla beszélni.
A műfaja legyen ragu, ami tüzes, édes, tökös és természetesen egyszerű ;)
Egy picike husival, meg egy kis krumplival és nagy-nagy szeretettel.
CSÍPŐS-NARANCSOS SÜTŐTÖKRAGUBAN
PÁROLT SERTÉSKARAJ,
MAGOS-PETREZSELYMES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj (vagy bármi más)
2 db narancs
50 dkg tisztított sütőtök
4 adag burgonya
5 dkg tökmag
chili pehely
petrezselyem zöldje
vaj
só
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, chili pehellyel meghintjük, majd az egyik narancs kifacsart levébe beletapicskolva egy éjszakán át érleljük.
A hússzeletekről kissé leitatjuk a páclevet, sózzuk, és forró zsiradékon néhány percig mindkét oldalukról elősütjük.
Közben a sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és rádobjuk az elősütött húsokra; felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, ezután belefacsarjuk a másik narancs levét és a héját vékony csíkokra vágjuk (de csak a sárga részt!!!) sózzuk és chili pehellyel és a narancshéjjal ízesítjük. Fedő nélkül, közepes lángon, addig pároljuk amíg a húsok megpuhulnak, szükség szerint az elpárolgó vizet pótoljuk, de a végén „teljesen” elpároljuk, hogy jó sűrű, ragut kapjunk.
A burgonyát cikkekre vágva megfőzzük és vajas petrezselymes burgonyát készítünk amibe durvára aprított tökmagot is szórunk.
A burgonyát cikkekre vágva megfőzzük és vajas petrezselymes burgonyát készítünk amibe durvára aprított tökmagot is szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése