TÖKÖS-MÁKOS GUBATORTA
Hozzávalók:
6 db tegnapi kifli
5 dl tej
1 db tojás
25 dkg tisztított sütőtök
10 dkg darált mák
5 dkg kristálycukor + 1 ek.
1 cs.vaníliás cukor
1 p. tejföl
őrölt fahéj
tökmag
porcukor
A tejet a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral elhabarjuk.
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A tejfölt egy evőkanál cukorral és fahéjjal kikeverjük.
Egy 24 centis tortaformát enyhén kivajazunk.
A sütőt 6 fokozaton bemelegítjük.
A kifliket felkarikázzuk és egy jó nagy tálba tesszük, rászórjuk a lereszelt tököt és a darált mákot, kicsit „összerázzuk”, majd a tejjel (2× 3×) locsolgatva alaposan átforgatjuk, hogy minden kiflikarika rendesen magába szívja a tejet.
Az egészet beleborítjuk a torta formába, kissé lelapogatjuk és az ízesített tejföllel egyenletesen megkenjük a tetejét. Tökmaggal meghintjük (ez akár el is maradhat, de olyan jól néz ki :) ) és a forró sütőben 25-30 perc alatt szépen összesütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezt is mint általában az ilyesmi rakott dolgokat; ha már egy kicsit hűlt, könnyebb a szeletelni.
No meg aztán, a magát gubát is jóval egyszerűbb, kézzel át-, összekeverni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése