TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. október 22., szerda

Hát akkor, tököljünk 8.

Egyre inkább kezdek megbizonyosodni arról, hogy tökéletes volt azŐrültSzakács névválasztás. (Pedig eleinte, csak azt hitem, hogy jópofa, vicces, mosolytfakasztó.)
Misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ha „ráfekszem” egy pompás alapagyagra, akkor minimális körülmények között, megpróbálom kihozni belőle, az általam vélt maximumot. Egyszerűen, nem túl sok és nem túl extra hozzávalókkal, na meg aztán ölég gyakran, ügyelve arra is, hogy ne a szokásos felhasználási módon elkészítve. Ez nálam a fő és fontos. 
Olyan szép dolog ez az étel készítés, ne hagyjuk eltompulni!
Merjük fantáziálni, legyünk bátrak! Tudom ehhez az is kell, hogy ne legyünk finnyásak, válogatósak, ne keressük mindenben a régi ,megszokott, belénk rögződött ízeket és ne utasítsuk el élből az új, „ismeretlen furcsaságokat”. Ezekben a kreálmányokban mind olyan dolog van amit szeretünk, csak így még nem próbáltuk.
Már említettem néhányszor: FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY ! ezek valának jelszavaink!
Akár a konyhánk falát is díszíthetjük ezekkel a szavakkal, úgyis divatja van a szép faltetoválásoknak.
Nem szeretnék túl sokat okoskodni, a következő reggeli, esti, vendégváró, házibulizós, helovines falatozós, egyszerű, mégis nagyszerű étkem előtt, mert sokkal egyszerűbb elkészíteni mint elolvasni ;)  
Természetesen sütőtökkel készül (ez talán meglepő); és istenbiz' nincs benne semmi extra, csak így még nem próbáltuk.

  













SÜTŐTÖKKEL TÖLTÖTT TOJÁS, MELEGEN 
Hozzávalók:
25 dkg sűtőtök
4 db főtt tojás
1 csapott ek. mustár
5 dkg reszelt sajt (nálam ez most ementáli) 
bors vagy chili pehely   
 
A sütőtököt kis lyukú reszelőn lereszeljük, pici lesózzuk és legalább 30 percet pihentetjük, majd jól kinyomkodjuk a levét.
A tojásokat ketté vágjuk, a sárgájukat a kinyomkodott tök közé reszeljük, mustárral, borssal szükség szerint sóval ízesítve alaposan kikeverjük, majd a tojásokba visszatöltjük; tepsibe pakolva, a tetejüket reszelt sajttal megszórva, 5-10 perc alatt összemelegítjük, de csak annyira, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Azért, hogy a tojások szépen meg álljanak a tepsiben és a tányéron, az aljukból egy picikét vágjunk le, és így talpat készítünk neki. A töltött tojásokat sokáig ne tartsuk a sütőben, mert az nem tesz jót a fehérjének (gumisra keménykedhet).














Ugyan ezt a tölteléket melegszendvicsre is kenhetjük; ez esetben a tojásfehérjét is reszeljük bele.  

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése