TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 23., kedd

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 11.

Egy egyszerű tésztavacsora, ami nem is drága.
Őszinteségi roham: Amikor megláttam a csomagoláson, hogy a 25 dkg apró raviolit 4 főre ajánljanak, már majdnem nyúltam a másik zacskóért; de kifőzve, elkészítés után az mondom, hogy ez a mennyiség éppen elég egy laza vacsorára.
Persze el kell felednünk az a magyar (szerintem ostoba) beidegződést, hogy a tészta éhes étel! :) :) :) 
Én most a legegyszerűbb módon és hozzávalókkal készítettem el; de ugyi mi lett volna, ha még egy kis ez is-az is kerülne bele. Például a tetejére sajt; a raguba fokhagyma, akár más fűszerek, vagy egy kis sonka... Mondjuk nálam a töltelék az sonkás volt, de ez még nem zárja ki. Különben is; azért valljuk meg ezeknél a töltelékeknél, nagyon jó ha ráírják a csomagolásra, hogy mi is az (milyen ízű) amit eszünk.
A joghurtot is lecserélhetjük, tejfölre vagy tejszínre és paradicsomra is...
...tényleg ilyen egyszerű!














PÓRÉS-RÉPÁS RAVIOLINI, 
    ZSÁLYÁVAL ÉS JOGHURTTAL ugyi milyen jó hangzik
Hozzávalók:
25 dkg raviolini 
15-20 dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
liszt
zsálya
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben a sárgarépát apró kockákra vágjuk és egy kis olívaolajon 5 percig pároljuk, ezalatt a pórét is felkockázzuk és  a répával együtt puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, zsályával ízesítjük és közben a tészta főzővizéből egy-egy kanállal adunk hozzá. Amikor kész, minimálisra forraljuk a „levét” és lehintjük egy kanál liszttel, elkeverjük.
A kifőtt tésztát egyből a raguba szedjük és jól összeforgatjuk, összemelegítjük, majd a tűzről már lehúzva belekeverjük a joghurtot.
Hát ez ennyi.

 

4 megjegyzés:

  1. Ha a sonkát a raguhoz teszem és jóféle házi nagykockával keverem?...ehhez mit szólsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, akár, miért ne :)
      Már valahol említettem; az mondják, hogy egy igazi olasz Mamma arra büszke, hogy akár 365 féle tésztát tud készíteni...
      Én meg azt mondom, hogy ez nem nagy művészet...
      Egyet készítettem, ötleteltem hármat, négyet, te pedig készítesz egy újat; már meg is van, egy hétre való tésztánk ;) Hajrá !!!

      Törlés
  2. Újabb variens lehet a szárzeller a póré helyett/mellett picuri kockákra vágva :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Imádom csak sajna itttten mifelénk ölég ritka a szárzeller, és akkor is nagy részét (szerintem) én vásárolom fel ;) osztrákiába meg lusta vagyok át biciklizni :/

      Törlés