Tehát van egy alaprecept, picit „belenyúlunk”és egyből egy új finomságot kapunk; ugyanaz és mégse.
...és még hányszor foglak bennetek, erre, ilyenekre emlékeztetni.
MAGOS RUDACSKÁK
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek. zsír (jócskán)
2 tojás sárgája (fehérje a kenéshez)
1 dl tej
8 dkg füstölt sajt (ennyi volt itthon)
1 pohár tejföl (175g)
3 dkg élesztő
1 tk. só
1 tk. cukor
durva bors
egész kömény
szezámmag
lenmag
tökmag
2 tojás sárgája (fehérje a kenéshez)
1 dl tej
8 dkg füstölt sajt (ennyi volt itthon)
1 pohár tejföl (175g)
3 dkg élesztő
1 tk. só
1 tk. cukor
durva bors
egész kömény
szezámmag
lenmag
tökmag
Az
élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd a többi
hozzávalóval, illetve a magokkal összegyúrjuk.
A tojások fehérjéjét félretesszük a kenéshez.
Egy laza, ruganyos tésztát kell kapnunk,
hogyha nagyon lazának éreznénk, akkor egy picike lisztet adjunk még hozzá, de ne lisztezzük túl.
A
tésztát tegyük egy neylon zacskóba, nyomjuk ki belőle
a levegőt, majd zárjuk le, de úgy, hogy maradjon a tésztának
hely duzzadni. Egy éjszakára hűtőbe téve pihentetjük.
Másnap
reggel nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, rácsozzuk
be, szaggassuk, kenjük le a tetejét fehérjével, (amibe egy kevés
fűszerpaprikát keverhetünk; ez egy olyan nagymamás trükk) megszórjuk magokkal és forró
sütőben (gázsütő 6 fokozat) süssük szép pirosra. Ez körülbelül 15-20
perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése