TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 1., hétfő

Erről beszélek 3.

Nem bírom abba hagyni...
...és még mindig van Őrült ötlet!














ROZMARINGOS ZÖLDBABLEVES, 
       CSIBEMÁJJAL ÉS ÚJHAGYMÁVAL
30 dkg csirkemáj
40 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 ek. liszt 
5 dkg lúdgége tészta
fűszerpaprika
rozmaring
őrölt kömény
bors, só
A csirkemájat és a sárgarépát kis kockákra vágjuk.
A zöldbabot 2 centisre daraboljuk.
Egy fazékban zsiradékot hevítünk, és a májjal együtt megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd felöntjük kb.: 1,2 liter vízzel.
Amikor a leves szép, lassan felforr, belefőzzük a tésztát; a lisztből zsemleszínű rántást készítünk és még forrón belekeverjük az aprított rozmaringot, majd a besűrítjük vele a levesünket. 
Ízlés szerint 1 kanál ecettel pikánsá tehetjük. 
Tálaláskor megszórjuk finom, friss, ropogós újhagymával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése