Egy jó adag keményítő, nem kevés fehérje, egy kis nitrogén, kén és foszfor stb...
...remélem nem robbanok fel (csak darabokban).
GYÖNGEBABPÁSTÉTOM, JOGHURTTAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg gyengebab
10-15 dkg sárgarépa
2-3 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
2,5 dkg vaj
friss zsálya
bors, só
A sárgarépát felkockázzuk, a babbal és a fokhagymagerezdekkel együtt sós, néhány zsálya levéllel ízesített vízben, nagyon puhára főzzük.
Leszűrjük, de nem hűtjük le!, majd leturmixoljuk, közben hozzáadjuk a joghurtot és a vajat; a végén pedig aprított zsályát és borsot adunk hozzá, szükség szerint sózzuk.
Hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése