TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 8., hétfő

Rajt

A mai reggelem a következőképpen indult.
Egy jó adag keményítő, nem kevés fehérje, egy kis nitrogén, kén és foszfor stb...
...remélem nem robbanok fel (csak darabokban). 

 












GYÖNGEBABPÁSTÉTOM, JOGHURTTAL ÉS ZSÁLYÁVAL 
Hozzávalók:
25 dkg gyengebab
10-15 dkg sárgarépa
2-3 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
2,5 dkg vaj
friss zsálya
bors, só
A sárgarépát felkockázzuk, a babbal és a fokhagymagerezdekkel együtt sós, néhány zsálya levéllel ízesített vízben, nagyon puhára főzzük.
Leszűrjük, de nem hűtjük le!, majd leturmixoljuk, közben hozzáadjuk a joghurtot és a vajat; a végén pedig aprított zsályát és borsot adunk hozzá, szükség szerint sózzuk.
Hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
TUDTAD? „A zsálya antibakteriális hatású és csökkenti a nyálkaképződést, úgyhogy sikeresen veszi fel a harcot a náthával, segít felodani a hurutot, valamint elpusztítja a baktériumokat.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése