Merjünk bátran variálni...
...és jobbnál-jobb étkek születhetnek.
ZSENGE ZÖLDBABSALÁTA,
BORBAN PÁROLT CSIBEMÁJJAL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
35 dkg zsenge zöldbab
2 szál újhagyma
1,5 dl fehérbor
1 db citrom leve
1 dl olívaolaj (kb.)
friss bazsalikom
csípős paprika
salátafélék
kristálycukor
só
parmezán vagy más fajta kemény sajt, de el is hagyható
A zöldbabot nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5-10 percig főzzük.
Közben egy tálban alaposan összekeverjük az olívaolajat a citromlével, egy csipet sóval és cukorral, majd pici kockákra darabolt csípős paprikát szórunk bele, ízlés szerint és bőségesen, aprított bazsalikommal ízesítjük.
A leszűrt babot, még melegen ebbe az öntetbe forgatjuk, karikára vágott újhagymával dúsítjuk. Hűtőszekrényben 2-3 órát érleljük.
A csirkemájat nagyobb, „egész” darabokban hagyjuk és forró zsiradékon megfuttatjuk, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk és felöntjük a borral. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk (szükség szerint, ha kell, pótoljuk a bort).
Egy tányérra salátaféléket halmozunk, rátesszük a zöldbabot, majd a májat, bazsalikom levélkékkel és sajt forgácsokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése