TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. szeptember 21., vasárnap

Az öntet

A tegnapi ebédemben igazándiból nem lenne semmi különleges dolog, hacsak a saláta öntete nem.
Ezzel, illetve az ilyesmi öntettel először, pár éve, a munkám során találkoztam; akkor kaprosan és egy füstölt pisztrángos salátához. Viszont annyira megtetszett az ötlet, hogy azóta már többször is elkészítettem, különböző ízesítéssel és hozzávalókkal. 
Jelen esetben, egy egyszerű paradicsommal és mozzarellával fedett, pácolt sertésszelet, köretként tálalt salátájához. 
A hús mint azt előbb említettem, sertéscomb és annak is a diórésze, de bármilyen másfajta húsból is készülhet, akár szárnyasból is.














SERTÉSFALATOK OLASZOSAN
     BURGONYAÖNTETES SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertés szelethús (comb-dió, karaj, szűz)
2 db mozzarella
2 db paradicsom
3 ger. fokhagyma
friss zsálya
bors, só

BURGONYAÖNTET friss salátákhoz
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
3 ek. fehérborecet
friss zsálya
olívaolaj
bors, só
A húst falatnyi „érmékre” szeleteljük és kissé megklopfoljuk. 
Zúzott fokhagymát és aprított zsályát, borssal és olívaolajjal alaposan elkeverünk, majd  bedörzsöljük, jól bemasszírozzuk vele a hússzeletkéket és egy éjszakán át, hűtőben érleljük. 
A bepácolódott húsokat egy serpenyőben szépen megsütjük (szükség szerint pároljuk), majd a szeletkéket, adagonként összerakjuk, ráteszünk 2-3 karika paradicsomot és mozzarellát valamint zsályalevélkét, aztán fedő alatt (vagy sütőben) szépen összemelegítjük, ráolvasztjuk őket. 
A burgonyaöntethez
A tisztított, feldarabolt burgonyát és vöröshagymát, néhány levélke zsályával  kb.: fél liter sós, fehérborecettel ízesített vízben megfőzzük, majd szép simára turmixoljuk; közben olívaolajjal „krémesítjük” és kedvünkre ízesítjük, hígítjuk. 
Jól lehűtve, friss salátákhoz kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése