Ha már egyszer kimondtam, nincs visszaút. Namegasztán :) mi lesz, ha számon kéri rajtam a Lilahajú Néni...
Gyorsan, egyszerűen, egy kis őrültséggel, aztán lehet mással is foglalkozni.
KARIBI LEVELESCSIGA
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta (500 g.)
1 p. tejföl
2 db tojás
12 dkg kókusz reszelék
4 cs.vanílliáscukor
2 mokkáskanál currypor
1 mokkáskanál chili por
kristálycukor
egy csipet só
A leveles tésztát felengedés után 1-2 milliméter vékonyságúra és téglalap formájúra kinyújtjuk. A tejfölt, a tojás, a kókuszt összekeverjük és befűszerezzük valamint hozzáadjuk a vanílliáscukrot és egy csipet sót. A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük a kókuszos-tejfölt, úgy, hogy a tészta alsó részén egy centit szabadon hagyunk. Szépen (de nem kell túl szorosan) feltekerjük a tésztát, a szabadon hagyott részt kicsit megnedvesítjük, hogy jobban tapadjon. Az így kapott rúdból, éles késsel 1-1,5 centis darabokat vágunk (akár 35-40 db). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rápakoljuk a csigákat, a tetejüket megszórjuk egy kis kristálycukorral és forró sütőben szépen megsütjük.
A fűszerek ellenére ez egy édes süti, nem kell meg ijedni tőle; de ha legközelebb készítjük lehet bátrabban adagolni a chilit.
Az, hogy miért lett Karibi!?
A kedvenc világjáró tv-csatornámon épp a karibi konyháról volt szó, és ott is használtak chilit, curryt meg kókuszt...... :/ lehet, hogy nem egy ételbe XD
KARIBI LEVELESCSIGA
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta (500 g.)
1 p. tejföl
2 db tojás
12 dkg kókusz reszelék
4 cs.vanílliáscukor
2 mokkáskanál currypor
1 mokkáskanál chili por
kristálycukor
egy csipet só
A leveles tésztát felengedés után 1-2 milliméter vékonyságúra és téglalap formájúra kinyújtjuk. A tejfölt, a tojás, a kókuszt összekeverjük és befűszerezzük valamint hozzáadjuk a vanílliáscukrot és egy csipet sót. A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük a kókuszos-tejfölt, úgy, hogy a tészta alsó részén egy centit szabadon hagyunk. Szépen (de nem kell túl szorosan) feltekerjük a tésztát, a szabadon hagyott részt kicsit megnedvesítjük, hogy jobban tapadjon. Az így kapott rúdból, éles késsel 1-1,5 centis darabokat vágunk (akár 35-40 db). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rápakoljuk a csigákat, a tetejüket megszórjuk egy kis kristálycukorral és forró sütőben szépen megsütjük.
A fűszerek ellenére ez egy édes süti, nem kell meg ijedni tőle; de ha legközelebb készítjük lehet bátrabban adagolni a chilit.
Az, hogy miért lett Karibi!?
A kedvenc világjáró tv-csatornámon épp a karibi konyháról volt szó, és ott is használtak chilit, curryt meg kókuszt...... :/ lehet, hogy nem egy ételbe XD
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése