TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. április 17., szerda

Kacsamell és alma avagy Pirított, borsos, zamatos


Ma egy kényes pontomra tapintottam rá; az pedig a kacsamell, az alma és a puliszka.
... ja, hogy ez három 😧
Hát akkor három,... nagy dolog, lényeg hogy finom 😉












BORSOS KACSAMELL
  ALMÁS-SZALONNÁS PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsamell
bors, só
a puliszkához-
10 dkg kenyérszalonna
40 dkg kukoricaliszt
2 db alma
1 l víz
sertészsír
A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, de csak a bőrét, a húsába ne vágjunk bele; sóval és „bőségesen” borssal bedörzsöljük, aztán egy száraz serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, kb. 5 perc alatt megpirítjuk illetve kisütjük a zsírját, majd a megfordítva is 3-4 percig sütjük.
Az elősütött melleket átpakoljuk egy tepsibe, a zsírját is alá öntjük és forró 180 sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, tálalás előtt pihentetjük.
A liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már kezd gőzölögni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!! kevergetéssel legalább 3-5 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében pihentetjük.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, az almát pedig gerezdekre.
A puliszkát egy evőkanál segítségével egy kevéske forró zsírba szaggatjuk, közé szórjuk a szalonnát és elkezdjük pirítani, amikor kezd szint kapni az almagerezdeket is hozzáadjuk és szépen összepirítjuk.
-Jó nagy serpenyő hiányában, célszerűnek tartom, ha kettő (3) adagban végezzük a pirítást. –






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése