Ma egy kényes pontomra tapintottam rá; az pedig a kacsamell, az alma és a puliszka.
... ja, hogy ez három 😧
Hát akkor három,... nagy dolog, lényeg hogy finom 😉
BORSOS
KACSAMELL
ALMÁS-SZALONNÁS PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
4 db
kacsamell
bors, só
a
puliszkához-
10 dkg
kenyérszalonna
40 dkg
kukoricaliszt
2 db alma
1 l víz
só
sertészsír
A
kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, de csak a bőrét, a húsába
ne vágjunk bele; sóval és „bőségesen” borssal bedörzsöljük, aztán egy száraz
serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, kb. 5 perc alatt megpirítjuk illetve kisütjük a
zsírját, majd a megfordítva is 3-4 percig sütjük.
Az elősütött
melleket átpakoljuk egy tepsibe, a zsírját is alá öntjük és forró 180 sütőben kb. 10-12
perc alatt készre sütjük, tálalás előtt pihentetjük.
A liter
vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már
kezd gőzölögni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!!
kevergetéssel legalább 3-5 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd
egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében
pihentetjük.
A szalonnát
apró csíkokra vágjuk, az almát pedig gerezdekre.
A puliszkát
egy evőkanál segítségével egy kevéske forró zsírba szaggatjuk, közé szórjuk a szalonnát
és elkezdjük pirítani, amikor kezd szint kapni az almagerezdeket is hozzáadjuk
és szépen összepirítjuk.
-Jó nagy serpenyő
hiányában, célszerűnek tartom, ha kettő (3) adagban végezzük a pirítást. –
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése