Kérem szépen van ilyen.
Ma, csak úgy tét nélkül neki álltam főzni magamnak valamit, nem akartam sokat; tegnap az egyik MARKET - ben (-ban) mangalica debrecenire leltem, ez lesz a fővonal gondoltam.
Aztán egy kis ez, egy kis az és elkészült a mai egyszerű.
Megettem, finom volt, aztán elkezdtem megírni a bejegyzést...
...de megakadtam a névadásnál.
Lazításként kimentem lottózóba,hátha többet nem kell dolgozni...
Most este mikor be akartam fejezni az irományomat, előtte körbenéztem a világhálón, és háló Istennek valahonnan elém kerül a hagymafőzelék.
A hagymafőzelék, amiről eddig még nem nagyon hallottam.
Amit viszont ma készítettem, az majdnem, illetve és végül is olyan, vagy valami hasonló, midenesetre annak neveztem el; de ha valaki máshogy ismeri, attól elnézést kérek, esküszöm utánanézek.
PAPRIKÁS HAGYMAFŐZELÉK,
DEBRECENIVEL ÉS HAJDINA GÁNICÁVAL
4 pár
Debreceni
2 (3) fej
vöröshagyma
2 db paprika
1 p. tejföl
(175g)
2 ek. liszt
20 szál
medvehagyma (kb.)
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
só
A vöröshagymát
fél (vagy negyed) karikákra vágjuk, a paprikát pedig kis kockákra.
A
debreceniket átlósan bevagdossuk, és egy nagyobb serpenyőben, kevéske zsiradékon
pár percig elősütjük, hogy szépen megnyíljanak, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt
zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, meghintjük egy
kiskanálnyi fűszerpaprikával, megsózzuk, majoránnával és köménnyel ízesítjük,
aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 5-8 percig főzzük.
Amikor
elérte a kívánt puhaságot (most sem baj, ha nem főzzük szét) tejfölből és
lisztből készült habarással besűrítjük, durvára vágott medvehagymát keverünk
bele, visszahelyezzük a kolbászokat, és jól összemelegítjük
A hajdina
gánica:
40 dkg
hajdina liszt
1 l. víz
rozmaring
só
olaj vagy
zsír
A vizet
felforraljuk, 1-2 kanál olajjal vagy 1 kanál zsírral, sóval, rozmaringgal
ízesítjük.
A forrásban
lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve
(3-5 perc)
főzzük, dagasztjuk, (jó masszív, sűrű állaga lesz) majd egy fedővel letakarva,
saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
A gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal a
"kiszaggatva" tálaljuk, de akár egy kis zíron meg is piríthatjuk, viszont egyszerre ne legyen túl sok a
serpenyőben.
Medvehagyma hiányában néhány gerezd zúzott fokhagymával is ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése