FINOMFŐZELÉK,
BROKKOLIVAL
ÉS SÜLT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
1 db - 50
dkg brokkoli
30 dkg
burgonya
1 szál - 15
dkg sárgarépa
1 ger.
fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 tk.
kristálycukor
majoránna
szerecsendió
bors, só
vaj
50 dkg
csirkemell
A brokkolit
rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró
kockákra daraboljuk.
A sárgarépát
és a burgonyát szintén megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát
felaprítjuk.
Egy jó
kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár kockákat,
hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk,
borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp
ellepi.
Amikor már
harapható puhára főtt a burgonya és a répa, a brokkoli rózsákat is beletesszük,
ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A
brokkoli rózsák könnyen szét főhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki 😉
szerintem néhány perc elég neki, és ugyi itt sem baj, ha finoman roppanós marad.)
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük; frissen reszelt
szerecsendióval és kristálycukorral zamatossá tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése