A tegnapi palóc levesem után, tőlem érdekes módon, valami édeset kívántam, ami mákos...
Az alapötlet meg volt, neki is álltam, de a tepsibe kerülés előtt, elém gurult kettő kisebb darab alma és mielőtt továb gurultak volna, hama-hama belereszeltem a tésztába 😉
Ja! ...és olyan jópofa nevet adtam neki, hogy az csak na 😁
Ja! ...és olyan jópofa nevet adtam neki, hogy az csak na 😁
ALMÁKOS
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg
darált mák
20 dkg alma (kb.)
20 dkg alma (kb.)
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs.
sütőpor
őrölt fahéj
A tojásokat
szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a
porcukrot és sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A sárgákat
kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a
sütőporral és a mákkal elkevert lisztet, egy kis fahéjjal ízesítve, szépen,
finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén pedig nagy lyukú reszelőn, belereszeljük az almát is.
A 38 centis
tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
180 fokra
előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk
a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a
tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli.
A mák nekem is a gyengém, szuper lett a süti!
VálaszTörlésSzuper! Ezt jól "összeraktad"!!!
VálaszTörlésKoszi szeepen naon fini
VálaszTörlés