Tessék, lehet választani 😉
ZÖLDFŰSZERES
CSEMEGEKARAJ
LÁNGOLT KOLBÁSSZAL
ÉS CUKKINIS
HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 szál lángolt
kolbász
20 dkg
hajdina
1 db saláta
cukkini (25-30 dkg)
15 dkg
sárgarépa
2 ger.
fokhagyma
1,5 dl
fehérbor
majoránna
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A karajt egy
vékony pengéjű késsel, hosszában felszúrjuk (de, ha szépen megkérjük a
hentesünket, Ő is megteszi ezt, csak szépen kell mosolyognunk rá), majd ügyesen
beletoljuk, beletöltjük a kolbászt; majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal
és sóval, alaposan bedörzsöljük a karajt, aztán egy forró serpenyőben, kevéske
zsiradékon körbe pirítjuk
Ezután egy
tepsibe tesszük a húst meglocsoljuk olívaolajjal, alá öntjük a
bort, és fólia alatt, 180 fokon, kb. 70-80 percig sütjük, majd fólia nélkül
szépen készre sütjük. (Tűpróbával – szúrópróbával ellenőrizzük.)
A cukkinit
és a sárgarépát felkockázzuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk.
A hajdinát a
rizshez hasonlatosan készítjük el, azzal a kis különbséggel, amikor felöntjük
vízzel, beleszórjuk a felkockázott zöldségeket és a fokhagymát, sóval, borssal
és bazsalikommal ízesítjük.
Tálaláskor egy
pici zöldfűzeres olívaolajjal meglocsolhatjuk.
...a maradék hajdinát tökmagolajjal salátaként faltam fel, mert úgy is fincsi 😁
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése