TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. április 24., szerda

Karaj és hajdina avagy Kérésre

A mai illetve a tegnapi étkem kérésre készült és lecsós rizzsel, de magamnak valamint azért, hogy hátha meg tudom kedveltetni... egy egész kevéke fincsi hajdinát is dobtam mellé.
Tessék, lehet választani 😉














ZÖLDFŰSZERES CSEMEGEKARAJ
       LÁNGOLT KOLBÁSSZAL
ÉS CUKKINIS HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 szál lángolt kolbász
20 dkg hajdina
1 db saláta cukkini (25-30 dkg)
15 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
majoránna
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A karajt egy vékony pengéjű késsel, hosszában felszúrjuk (de, ha szépen megkérjük a hentesünket, Ő is megteszi ezt, csak szépen kell mosolyognunk rá), majd ügyesen beletoljuk, beletöltjük a kolbászt; majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal és sóval, alaposan bedörzsöljük a karajt, aztán egy forró serpenyőben, kevéske zsiradékon körbe pirítjuk
Ezután egy tepsibe tesszük a húst meglocsoljuk olívaolajjal, alá öntjük a bort, és fólia alatt, 180 fokon, kb. 70-80 percig sütjük, majd fólia nélkül szépen készre sütjük. (Tűpróbával – szúrópróbával ellenőrizzük.)
A cukkinit és a sárgarépát felkockázzuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk.
A hajdinát a rizshez hasonlatosan készítjük el, azzal a kis különbséggel, amikor felöntjük vízzel, beleszórjuk a felkockázott zöldségeket és a fokhagymát, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
Tálaláskor egy pici zöldfűzeres olívaolajjal meglocsolhatjuk.
















...a maradék hajdinát tökmagolajjal salátaként faltam fel, mert úgy is fincsi 😁

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése