Arandrágabarátim!
Kezdjük ezt az Őrült évet, igaz még raktáramból előkaparászva, de már új recepttel, és ha már új akkor régi és klasszikus, az én tolmácsolásomban 😉
ZÖLDBABFŐZELÉK,
DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
80 dkg
sárgahüvelyű zöldbab (fagyasztott)
2 pár
Debreceni
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
2 ek. mustár
1 p. tejföl
1-2 liszt
2 szál
babérlevél
fűszerpapika
majoránna
őrölt kömény
bors, só
A
vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a
fokhagymát is apróra vágjuk és a hagymához adjuk, és amikor már „illatozik”
(nem ég!), félrehúzzuk tűzről, meghintjük fűszerpaprikával elkavarjuk, felönjük
vízzel, hozzáadjuk a mustárt, befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk és kb.5 percig
forraljuk.
Ebbe az
alapba tesszük bele a zöldbabot, annyi vízzel felöntve, amennyi kényelmesen
ellepi, majd a kívánt puhaságig főzzük.
Amíg a
zöldbab fő, a Debreceniket kockákra vágjuk, majd a zöldbab között, 5-8 perc alatt
megfőzzük.
A
befejezésként, tejfölös habarással sűrítjük (ízlésünk szerint, hígabbra vagy
sűrűbbre) és szükség szerint utóízesítjük.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése