TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. február 13., kedd

Zöldbab és kolbász avagy Kezdődik

Arandrágabarátim!
Kezdjük ezt az Őrült évet, igaz még raktáramból előkaparászva, de már új recepttel, és ha már új akkor régi és klasszikus, az én tolmácsolásomban 😉














ZÖLDBABFŐZELÉK, DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
80 dkg sárgahüvelyű zöldbab (fagyasztott)
2 pár Debreceni
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 ek. mustár
1 p. tejföl
1-2 liszt
2 szál babérlevél
fűszerpapika
majoránna
őrölt kömény
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a fokhagymát is apróra vágjuk és a hagymához adjuk, és amikor már „illatozik” (nem ég!), félrehúzzuk tűzről, meghintjük fűszerpaprikával elkavarjuk, felönjük vízzel, hozzáadjuk a mustárt, befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk és kb.5 percig forraljuk.
Ebbe az alapba tesszük bele a zöldbabot, annyi vízzel felöntve, amennyi kényelmesen ellepi, majd a kívánt puhaságig főzzük.
Amíg a zöldbab fő, a Debreceniket kockákra vágjuk, majd a zöldbab között, 5-8 perc alatt megfőzzük.
A befejezésként, tejfölös habarással sűrítjük (ízlésünk szerint, hígabbra vagy sűrűbbre) és szükség szerint utóízesítjük.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése