Tehát akkor, holnaptól szabadságra megyek, mint az már néhány éve teszem.
Idén, még az is szükségessé teszi, hogy holnap egy picikét felvágják a csuklómat...
Ez van.
Asszongyák 1-1,5 hónapig valószínűleg balkezes leszek, ez nem is baj, mert egyszer mindent ki kell próbálni.
Szóval nem tudom mikor jönnek az új Őrültségeim, de addig azért felelevenítek néhány régi gyöngyszemet, és ha lassabban is, de talán "raktárról" bedobok újakat is (ez nem ígéret).
Viszont ma még, az -ezt is el kell használni- kategória érvényesült.
PANÍROZOTT SERTÉSKARAJ,
LILAHAGYMÁS TÖLTELÉKKEL,
ÉS EZERMAGOS HAJDINKÁSÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 fej lilahagyma
(kb. 15dkg)
10 dkg
parasztkolbász
10 dkg sajt
(most épp Gouda)
20 dkg
hajdina
2 ger.
fokhagyma
tök-, len-,
napraforgómag
kakukkfű
rozmaring
só
a panírhoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sertéskarajt
felszeleteljük és kikloppfoljuk, megsózzuk; a lilahagymát félkarikákra vágjuk,
a kolbász kis kockákra, a sajtot pedig szintén felcsíkozzuk, aztán szépen egységesen
elosztjuk a hússzeleteken, kakukkfűvel ízesítjük, félbehajtjuk őket, majd a
hagyományos módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
A hajdinakását
a rizshez hasonlatos módon készítjük el, egy picivel több vízzel, de a későbbiekben
is adhatunk hozzá vizet, míg eléri a kívánt puhaságot, rozmaringgal és két gerezd
fokhagymával ízesítjük, illetve már az elején, különböző magokat szórunk bele
ízlésünk szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése