Hébe-hóba (na, nem ilyen hóba, mint ami most odakint van...) amikor már kész lenne a fincsi kis tésztám, hoppsza beborítom egy tepsibe, és még egy kicsit dolgozok rajt, illetve dolgozik a sütő, mert ugyi én már egyszer, majdnem elkészültem vele 😁
HÚSOS PENNE,
EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
25-30 dkg
penne
50 dkg
sertés darálthús
25 dkg
reszelt sajt (nálam most Gouda)
10 dkg
sárgarépa
1 szál
szárzeller
1 dob.
paradicsomkonzerv (darabot)
4 ger.
fokhagyma
1 ek. mustár
1 tk.
kristálycukor
kakukkfű
orgeánó
bors, só
olívaolaj
zsemlemorzsa
A sárgarépát
nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a szárzellert vékonyan felszeleteljük.
A
darálthúst, egy nagyobbacska edényben olívaolajon fehéredésig sütjük, és
hozzáadjuk a sárgarépát, amivel még néhány percig pirítjuk.
Ezután
befűszerezzük, belekeverjük a mustárt, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Amikor felforrt
jöhet a paradicsomkonzerv és a szárzeller, zúzott fokhagymával, és a cukorral
ízesítve, 30-35 percig közepes lángon rotyogtatjuk.
Közben a penne-t
kifőzzük.
A sütőt
bemelegítjük.
Egy kis
tepsit, finoman kikenünk olajjal, és meghintjük zsemlemorzsával.
A reszelt sajtból
10 dkg-t belekeverünk a forró raguba, majd gyorsan összeforgatjuk a kifőtt (nem
hideg) tésztával, és átborítjuk a tepsibe, a tetején egységesen elosztjuk a maradék
15 dkg sajtot.
Az
előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 20 perc alatt szépen egybesütjük.FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése