TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. február 15., csütörtök

Kelbimbó és gomba avagy Egy tészta, egy őszinteség

Tegnapi húsnélküliség emléke 😉
...és kis egy őszinteség 😊












KELBIMBÓS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
25 dkg csavart tészta
20 dkg gomba
20 dkg kelbimbó
3 ger. fokhagyma
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
szerecsendió
petrezselyemzöld
oregánó
bors, só
reszelt sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és négybe vágjuk; majd forrásban levő sós vízben 3-4 percig főzzük, leszűrjük és „jeges” vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A gombát szintén megtisztítjuk, durvább, vastagabb szeletekre daraboljuk, és kevéske olívaolajon, sózás nélkül elkezdjük pirítani, amikor már elveszíti nyers színét, hozzáadjuk a kelbimbót, megsózzuk.
Amíg a gomba és a kelbimbó pirul, felkockázzuk a Kápiát, és felaprítjuk a fokhagymát, aztán ezeket is hozzáadjuk, 1 perc múlva (figyelve, hogy a fokhagymát ne égessük meg) felöntjük a tejszínnel és befűszerezzük, aprított petrezselyemzölddel frissítjük, öszzerottyantjuk, és alaposan beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


...és az őszinteség: mivel engem egyáltalán nem zavar a kelbimbó roppanós, frissessége, kihagytam a Blansirozás műveletét; de tudom, hogy lehetnek köztük olyanok, akiknek ezzel fenntartása van, ezért írtam. Akiknek pedig ez a -csúnya szóval-"keménység" nem gond, sőt!, az kihagyhatja és akkor PACSI !!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése