Tegnapi húsnélküliség emléke 😉
...és kis egy őszinteség 😊
KELBIMBÓS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
25 dkg csavart tészta
20 dkg gomba
20 dkg kelbimbó
3 ger. fokhagyma
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
szerecsendió
petrezselyemzöld
oregánó
bors, só
reszelt sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és négybe vágjuk;
majd forrásban levő sós vízben 3-4 percig főzzük, leszűrjük és „jeges” vízben
lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A gombát szintén megtisztítjuk, durvább, vastagabb szeletekre
daraboljuk, és kevéske olívaolajon, sózás nélkül elkezdjük pirítani, amikor már
elveszíti nyers színét, hozzáadjuk a kelbimbót, megsózzuk.
Amíg a gomba és a kelbimbó pirul, felkockázzuk a Kápiát, és
felaprítjuk a fokhagymát, aztán ezeket is hozzáadjuk, 1 perc múlva (figyelve,
hogy a fokhagymát ne égessük meg) felöntjük a tejszínnel és befűszerezzük, aprított
petrezselyemzölddel frissítjük, öszzerottyantjuk, és alaposan beleforgatjuk a kifőtt
tésztát.
...és az őszinteség: mivel engem egyáltalán nem zavar a kelbimbó roppanós, frissessége, kihagytam a Blansirozás műveletét; de tudom, hogy lehetnek köztük olyanok, akiknek ezzel fenntartása van, ezért írtam. Akiknek pedig ez a -csúnya szóval-"keménység" nem gond, sőt!, az kihagyhatja és akkor PACSI !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése