TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. február 17., szombat

Hajdina és túró avagy Egyszerűen szombat

Olyan rég ettem efféle finomságot, hogy ez már nem tűrt halasztást 😉
...de nem ám!












HAJDINA GÁNICA, 
  TEJFÖLÖS TÚRÓVAL
Hozzávalók:
40 dkg hajdinaliszt
5-8 dkg tepertő
1 l. víz
őrölt rozmaring
1 p. tejföl (175g)
25 dkg túró
petrezselyem zöldje
bors, só
A tepertőt felaprítjuk.
A vizet, az aprított tepertővel felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük (tepertő helyett használhatunk 1 ek. tepertőkrémet is).
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, (hamar besűrűsödik) és a legkisebb, tűzön, folyamatosan kevergetve 3-5 percig főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük. A hajdina liszt gyártókként picikét lehet eltérő, de ez nem baj, ha túl masszívnak találnánk, fokozatosan, egy kevés vizet adhatunk hozzá, de főzzünk pépet.  
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).
Jelen esetben, egyszerű tejfölös túróval tálaltam, só, bors, és petrezselyem ízesítéssel; de simán fokhagymás tejföllel, dödölléhez hasonlatosan, pirított hagymával is kínálhatjuk. 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése