Olyan rég ettem efféle finomságot, hogy ez már nem tűrt halasztást 😉
...de nem ám!
HAJDINA
GÁNICA,
TEJFÖLÖS TÚRÓVAL
Hozzávalók:
40 dkg
hajdinaliszt
5-8 dkg
tepertő
1 l. víz
őrölt rozmaring
só
1 p. tejföl
(175g)
25 dkg túró
petrezselyem
zöldje
bors, só
A tepertőt
felaprítjuk.
A vizet, az aprított
tepertővel felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük (tepertő helyett
használhatunk 1 ek. tepertőkrémet is).
A forrásban
lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, (hamar besűrűsödik) és a legkisebb, tűzön,
folyamatosan kevergetve 3-5 percig főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel
letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük. A hajdina liszt gyártókként
picikét lehet eltérő, de ez nem baj, ha túl masszívnak találnánk, fokozatosan,
egy kevés vizet adhatunk hozzá, de főzzünk pépet.
Egy
serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal "kiszaggatva"
szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).
Jelen
esetben, egyszerű tejfölös túróval tálaltam, só, bors, és petrezselyem
ízesítéssel; de simán fokhagymás tejföllel, dödölléhez hasonlatosan, pirított
hagymával is kínálhatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése