TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. február 16., péntek

Feta és paprika avagy Színesben finomabb

Komolyan mondom, jó ha az embernek kicsit beindul vagy inkább elkalandozik az agya.
Valami magyarosra vágytam...
... legyen paprikás, gondoltam...
Aztán paprikás lett; igaz, nem valami magyaros, de paprikás.
Hm...ezt se bántam meg 😄 














SZÍNES PAPRIKÁS SERTÉSSZELET, FETÁVAL
  ÉS SZEZÁMMAGOS RIZZSEL
      ...talán azt is mondhatnám, hogy Görög(ös)
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
3 db, 3 színű kaliforniai paprika
10 dkg Feta sajt
4 ek. fehérborcet
oregánó
bors, só
4 adag rizs
4 ek. szezámmag
A párolt rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis plusszal, hogy már az elején, amikor a rizst üvegesre „pirítjuk”, hozzáadjuk a szezámmagot is.
A sertékarajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon szépen megsütjük. Tálalásig félretesszük, melegen tartjuk.
A szeletek sütése közben a paprikákat felkockázzuk, és ugyanabban a serpenyőben amelyikben a hús sütöttük, jól áthevítjük őket, oregánóval fűszerezzük, majd rálottyintjuk a borecetet, pillanatok alatt átforraljuk, levesszük a tűzről, és az időközben felkockázott Feta sajtot gyorsan belekeverjük és már tálalhatjuk is.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése