...és igen, és megint, és újra.
Csak néhány hozzávaló, kb. fél óra, és kész a mennyei manna. ...😕
Bocsánat, de hazudtam... előtte meg kell főzni a babot.
Vagy konzerv babot használni.
Akkor meg nem is hazudtam.
Ha már itt tartunk, el kell mondanom, hogy én főztem (előtte este).
Szóval akkor 5 sorral feljebb, még is csak hazudtam.
Na és!?
Ez a bab szép nagy és idő kell hozzá, a konzerv meg kicsi és praktikus.
JOGHURTOS CSIBEFALATOK,
MÁJÁVAL ÉS FEHÉR BABBAL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
15 dkg fehér bab
2 p. natúr joghurt
őrölt kömény
csombor (borsikafű)
só
liszt
petrezselyemzöldje
A babot sós vízben megfőzzük. (...és ezzel letudva.)
A csirkemellet és a máját felcsíkozzuk.
Egy kevéske zsiradékon, enyhén megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd hozzáadjuk a májat, sózzuk, köménnyel és csomborral fűszerezzük. Néhány percig együtt pirítjuk őket, aztán belekeverjük a megfőzött babot, 1 kanál liszttel leszórjuk, jól elkeverjük.
Kb. 1 dl vízzel felöntve, lassan kiforraljuk, majd hozzákeverjük a joghurtokat, de már csak összemelegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése