TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. november 10., csütörtök

Lost vagy retro 7. avagy Káposztás tarhonya

Egyszerű, hétköznapi, klasszikus, hússal vagy hús nélkül.
Eltűnt vagy régimódi; én azért remélem, hogy jó néhányunk asztalán még ott van! 
Én így szeretem, de van ahol darált hússal készül; és a zöldség is szabadon választható ;)














KÁPOSZTÁS TARHONYA
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya
40 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg lángolt kolbász
1 fej vöröshagyma
tejföl a tálaláshoz
A sárgarépát és a gyökeret, amelyekből most egy-egy kisebb darab is elég, felkockázzuk.
Hagyományos módon készítjük el a tarhonyát, illetve a pirítás felénél, hozzáadjuk a zöldségeket. (Én egy csipetnyi fűszerpaprikával is megszoktam színezni a tarhonyát.)
A vöröshagymát, félkarikára szeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk, a savanyú káposztát, ízlés szerint kimossuk és egyszer-kétszer átvagdossuk.
A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, aztán egy serpenyőben, szükség szerinti zsiradékon  szépen megpirítjuk; majd a zsiradékból, lecsepegtetve, kiszedjük, és tálalásig félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékon, megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk a kolbászkarikákat és amikor kolbász kissé kiengedte csodálatos színét, hozzáadjuk a káposztát és picike vízzel felöntve kívánt puhaságúra pároljuk, úgy hogy túl sok lé ne maradjon alatta.
Tálalás előtt a káposztát és a tarhonyát összekeverjük; tejföllel meglocsolva, a pirult szalonna csíkokkal megszórva kínáljuk.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése