Egyszerű, hétköznapi, klasszikus, hússal vagy hús nélkül.
Eltűnt vagy régimódi; én azért remélem, hogy jó néhányunk asztalán még ott van!
Én így szeretem, de van ahol darált hússal készül; és a zöldség is szabadon választható ;)
KÁPOSZTÁS TARHONYA
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya
40 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg lángolt kolbász
1 fej vöröshagyma
tejföl a tálaláshoz
A sárgarépát és a gyökeret, amelyekből most egy-egy kisebb darab is elég, felkockázzuk.
Hagyományos módon készítjük el a tarhonyát, illetve a pirítás felénél, hozzáadjuk a zöldségeket. (Én egy csipetnyi fűszerpaprikával is megszoktam színezni a tarhonyát.)
A vöröshagymát, félkarikára szeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk, a savanyú káposztát, ízlés szerint kimossuk és egyszer-kétszer átvagdossuk.
A vöröshagymát, félkarikára szeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk, a savanyú káposztát, ízlés szerint kimossuk és egyszer-kétszer átvagdossuk.
A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, aztán egy serpenyőben, szükség szerinti zsiradékon szépen megpirítjuk; majd a zsiradékból, lecsepegtetve, kiszedjük, és tálalásig félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékon, megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk a kolbászkarikákat és amikor kolbász kissé kiengedte csodálatos színét, hozzáadjuk a káposztát és picike vízzel felöntve kívánt puhaságúra pároljuk, úgy hogy túl sok lé ne maradjon alatta.
Tálalás előtt a káposztát és a tarhonyát összekeverjük; tejföllel meglocsolva, a pirult szalonna csíkokkal megszórva kínáljuk.
A visszamaradt zsiradékon, megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk a kolbászkarikákat és amikor kolbász kissé kiengedte csodálatos színét, hozzáadjuk a káposztát és picike vízzel felöntve kívánt puhaságúra pároljuk, úgy hogy túl sok lé ne maradjon alatta.
Tálalás előtt a káposztát és a tarhonyát összekeverjük; tejföllel meglocsolva, a pirult szalonna csíkokkal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése