TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. november 9., szerda

Csirke és zamat avagy Indul a görög vacsorázni

Ismét csirke, ismét gyors, tehát a rizs készítésével kezdjünk.
Illetve először a csirkemellet daraboljuk fel.
Ez kérem nem más mint az összehangolása a főzésnek, mert ahogy mondani szokás: nem ördöngös dolog a főzés, ha átgondoljuk, és valóban egy ilyen étel, mint a következő csirkeragum  30, de max.40 perc alatt elkészül. (hm...lehet,hogy sokat mondtam 😉 )
 














GÖRÖG HANGULATÚ CSIRKERAGU
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
20 dkg paradicsom
15 dkg paprika
20 szem fekete olívabogyó
10-15 dkg Feta sajt
lestyán
kapor
bors, só
1 db citrom
olívaolaj
A csirkemellet felkockázzuk, és fél citrom levével, borssal és olívaolajjal bekeverve, 15 percig pihentetjük, pácoljuk. 
Közeben felrakjuk a rizst.
A hagymát, a paprikát, és a paradicsomot felkockázzuk, az olívabogyót felkarikázzuk.
Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük pirítani a csirkekockákat. Amikor már egységesem kifehéredtek, elvesztették nyers színüket, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, és így együtt szépen összepirítjuk őket.
Ezután megsózzuk, és jöhet a paradicsom, valamint a olívabogyó, zúzott fokhagymával, lestyánnal és kaporral ízesítve készre pároljuk.
A Feta sajtot, kockázva vagy kézzel elmorzsolva, tálalás előtt a forró raguba keverjük.
Kínáljunk mellé citrom karikát, gerezdet, mert kimondottam jót tesz ennek az éteknek a citromos íz.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése