Egy korábbi receptemhez hűen, megint csak egy két hozzávalóval főztem, ráadásul hús nélkül😉
Azért a csicsókáról, egy, azt hiszem ölég fontos dolgot elmondnék, hátha nem tudtad eddig.
Mégpedig: a benne rejlő hatóanyagok közül az első, az inulin ami egy növényi rostanyag, és képessé
teszi a szervezetet az öngyógyító tevékenység maximális fokozására.
CSICSÓKÁS FETTUCCINE,
KÁPIÁVAL ÉS MASCARPONE-VAL
Hozzávalók:
25 dkg fettuccine (keskeny metélt)
60 dkg csicsóka
2 db kápia paprika
25 dkg mascarpone
szerecsendió
lestyán
bors, só
A csicsókát megtisztítjuk és kicsi (félcentis) kockákra daraboljuk, majd olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, a fokozatosság elvét betartva, szükség szerint egy nagyon kevés vizet önthetünk alá, de semmiképp ne főzzük, hanem pároljuk.
A kápia paprikát is felkockázzuk és amikor a csicsóka már majdnem megpuhult, hozzáadjuk borssal, lestyánnal és szerecsendióval ízesítjük.
Pár perc elteltével, belekeverjük a mascarpone-t, gyengén összeforraljuk, és az időközben kifőzött tésztát alaposan beleforgatjuk.
Frissen, forrón tálaljuk ezt a pompás kis, húsmentes, tésztát 😉
A csicsókát megtisztítjuk és kicsi (félcentis) kockákra daraboljuk, majd olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, a fokozatosság elvét betartva, szükség szerint egy nagyon kevés vizet önthetünk alá, de semmiképp ne főzzük, hanem pároljuk.
A kápia paprikát is felkockázzuk és amikor a csicsóka már majdnem megpuhult, hozzáadjuk borssal, lestyánnal és szerecsendióval ízesítjük.
Pár perc elteltével, belekeverjük a mascarpone-t, gyengén összeforraljuk, és az időközben kifőzött tésztát alaposan beleforgatjuk.
Frissen, forrón tálaljuk ezt a pompás kis, húsmentes, tésztát 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése