TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. október 25., kedd

Tárkony és póré avagy A nagy titok - csak néhány hozzávaló

Na most megent, mit mondjak?
...néhány hozzávaló, kb.30 perc és kész.
Ennyi.
Hmm, nagy titok, de valóban így van.














TEJSZÍNES CSIRKERAGU,
   PÓRÉVAL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 szál póréhagyma
2 dl tejszín
citrom
tárkony 
olívaolaj
bors, só 
makaróni
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy tálba rakva meglocsoljuk citromlével, 2-3 kanálnyi olívaolajjal, borsot szórunk rá, jól összekavarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
A tésztát kifőzzük.
Ez idő alatt a póréhagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a hús és amikor kissé megpirult, megsózzuk, hozzáadjuk a pórét, pár perc elteltével, felöntjük a tejszínnel, és tárkonnyal ízesítve, kiforraljuk, készre főzzük.
Kifőtt tésztával -most épp makaróni- tálaljuk. (vagy rizzsel) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése