TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 20., péntek

Szűz és hagyma avagy Dinsztem sincs róla

Egyszerű ötletnek tünt, amikor először elkélszítettem ezt a fincsi hagyma„ragut”, bár akkor még tökmag nélkül történt és olyan jól sikerült, hogy többen is megdícsérték azt az isteni „káposztát” 
















KÖMÉNYES SZŰZÉRMÉK,
   TÖKMAGOS DINSZTELT HAGYMÁVAL
      ÉS DÖDÖLLÉVEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
35-40 dkg vöröshagyma
2-3 ek. tökmag
2-3 ek. amlaecet
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
sertészsír
4 adag dödölle
A szűzpecsenyét felszeleteljük (igény szerint enyhén klpofolhatjuk) sózzuk, borsozzuk és köménnyel ízesítjük; egy serpenyőben szépen megsütjük.
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, kevéske sertészsíron, enyhén megpirítjuk, közészórjuk a tökmagot, sózzuk, köménnyel és egy picike (csak a színe miatt) fűszerpapikával megszórva és almaecettel meglocsolva roppanós puhára pároljuk, dinsztejük.
Tálaláskor a szűzérmek tetejére halmozzuk a hagymát és  Dödöllével tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése