Egyszerű ötletnek tünt, amikor először elkélszítettem ezt a fincsi hagyma„ragut”, bár akkor még tökmag nélkül történt és olyan jól sikerült, hogy többen is megdícsérték azt az isteni „káposztát”
KÖMÉNYES SZŰZÉRMÉK,
TÖKMAGOS DINSZTELT HAGYMÁVAL
ÉS DÖDÖLLÉVEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
35-40 dkg vöröshagyma
2-3 ek. tökmag
2-3 ek. amlaecet
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
sertészsír
4 adag dödölle
A szűzpecsenyét felszeleteljük (igény szerint enyhén klpofolhatjuk) sózzuk, borsozzuk és köménnyel ízesítjük; egy serpenyőben szépen megsütjük.
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, kevéske sertészsíron, enyhén megpirítjuk, közészórjuk a tökmagot, sózzuk, köménnyel és egy picike (csak a színe miatt) fűszerpapikával megszórva és almaecettel meglocsolva roppanós puhára pároljuk, dinsztejük.
Tálaláskor a szűzérmek tetejére halmozzuk a hagymát és Dödöllével tálaljuk.
Tálaláskor a szűzérmek tetejére halmozzuk a hagymát és Dödöllével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése